Участниците в бунтовете в Капитолия на 6-ти януари, планираха да

...
Участниците в бунтовете в Капитолия на 6-ти януари, планираха да
Коментари Харесай

Сенатор твърди, че бунтовници от Капитолия искали да убият вицепрезидента

Участниците в протестите в Капитолия на 6-ти януари, възнамеряваха да отвлекат и вероятно да убият вицепрезидента Майкъл Пенс , председателствал тогава взаимно съвещание на двете камари на Конгреса на Съединени американски щати. Бен Сас (републиканецът на Небраска) изрази това мнение в публикувано документално изказване, оповестява ТАСС. „ Всеки американец би трябвало да разбере какво преди малко е разгласило Министерството на правораздаването: следователите имат съществени доказателства, че някои от бунтовниците, нахлули в Капитолия на Съединени американски щати, са възнамерявали да отвлекат и вероятно да убият вицепрезидента “, сподели законодателят. те не бяха пияни, които започнаха безчинство. Те бяха терористи, атакуващи конституционния трансфер на власт в тази страна ", добавя сенаторът.
Според Сас, който подлага на критика американския президент Доналд Тръмп за отхвърли да признае изборните резултати, сега размириците " се пробват да се измият " , а американците не би трябвало да одобряват, че офанзивата е резултат от " няколко неприятни момчета ". По-рано " Асошиейтед прес " (АП) заяви, че съгласно управляващите бунтовниците имат намерение да „ отвлекат и убият определени чиновници “ на Съединени американски щати. Според АП такова изказване се съдържа в петиция на прокурорите, изпратена до съда по едно от делата, формирани след безредиците. Прокурорите настояват, че жителят на Аризона Джейкъб Чансли се е качил на подиума и е оставил заплашителна записка на Пенс в залата на конгреса. " Въпрос на време е, справедливостта идва ", се споделя в известието.
 Тръмп се срещна с Пенс в опит да изглади нещата след метежа в Капитолия Тръмп се срещна с Пенс в опит да изглади нещата след метежа в Капитолия
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс се срещнаха в понеделник вечерта в Белия дом, оповестяват редица американски...
Междувременно, изпълняващият длъжността юрист на столичния окръг Колумбия Майкъл Шервин съобщи, че управляващите във Вашингтон не разполагат с директни доказателства, че бунтовниците възнамеряват убийствата. Той изясни, че столичната прокуратура проверява безредиците, само че мнозина дойдоха във Вашингтон на 6-ти януари от други елементи на страната и се завърнаха вкъщи след безредиците. В тази връзка сътрудници от други градове на страната оказват интензивно подпомагане на чиновниците на реда в столицата.
Припомняме, че на 6-ти януари последователите на Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса, с цел да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори, извършени в страната на 3-ти ноември предходната година, които бяха извоювани от демократа Джо Байдън. В безредиците починаха няколко души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР