Участниците ще разполагат с два дни, за да разработят прототип

...
Участниците ще разполагат с два дни, за да разработят прототип
Коментари Харесай

Български хакатон търси решения за справяне с коронавируса

Участниците ще разполагат с два дни, с цел да разработят първообраз на плановете си

[Pexels.com] Предприемаческата асоциация Power of BG провежда 48-часов хакатон, в който могат да вземат участие хуманитаристи, IT и бизнес експерти от цяла България. Те ще имат за цел да разработят решения за битката с короновируса и икономическите последици от него. Отборите с най-хубави планове ще получат финансиране за реализирането им. Общият награден фонд на надпреварата е в размер на 15 хиляди лева, обезпечени от асоциацията Power of BG.

Идеи за справяне с рецесията

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В рамките на хакатона участниците би трябвало да разработят планове в три насоки, свързани с пандемията и следствията от нея. Инициативата търси решения за предпазването и спасяването на човешки животи, подсигуряването на разнообразни публични групи и планове, които ще спомогнат за оцеляването на дребни и междинни бизнеси.

Хакатонът ще се организира онлайн и стартира в 18.00 ч. на 27 март. Желаещите да се включват в надпреварата би трябвало авансово да се записват в уеб страницата на самодейността. Сред условията са участниците да бъдат в екипи, формирани от сред 2 и 6 души. Всеки може да показа авансово концепцията си в платформата и да напише от какви експерти има потребност, с цел да я осъществя. Така даже някой да няма екип, може да образува подобен директно преди хакатона. Към момента има написани над 50 хрумвания за битка с ковид в страната.

Участниците ще разполагат с два дни, с цел да разработят първообраз на плановете си, като техни ментори ще бъдат български бизнесмени, част от асоциацията Power of BG. Крайният период за предаване на решенията е в средата на деня на 29 март. Тогава участниците ще показват плановете си през жури, формирано още веднъж от членове на асоциацията. Те ще изберат най-хубавите планове във всяка от трите категории, сред които ще се разпредели наградният фонд от 15 хиляди лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР