Участниците на срещата на върха в град Джеда са се

...
Участниците на срещата на върха в град Джеда са се
Коментари Харесай

Решение от Джеда: Няма мир без териториална цялост на Украйна

Участниците на срещата на върха в град Джеда са се съгласили да зачитат териториалната целокупност на Украйна, написа италианският вестник Il Messaggero, базирайки се на свои европейски източници.

 

" На срещата е контрактувано съглашение за зачитането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Териториалната целокупност на страната би трябвало да бъде в основата на всяко спокойно съглашение, както и върховенството на Хартата на Организация на обединените нации ". Това са разяснили европейските източници на италианската медия в края на първия ден от срещата на върха, която събира към 40 страни. 

 

Според същите източници е решено да се образуват работни групи " по основните въпроси от десетте точки от формулата за мир, препоръчана от Киев ".  " Времето за среща на държавните глави (по ключовите въпроси) към момента не е несъмнено, само че се приема за допустимо това да се случи преди края на  годината ", са допълнили източниците. 

 

Украйна и Саудитска Арабия поканиха дипломати от към 40 държавни управления на диалози в пристанището на Червено море Джеда.

 

Сред тях се открояват Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка и някои от богатите на нефт страни от Персийския залив, които се пробват да поддържат положителни връзки както с Украйна, по този начин и с Русия по време на войната, почнала през февруари 2022 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР