Участници в пропалестинска среща, състояла се на 10 октомври в

...
Участници в пропалестинска среща, състояла се на 10 октомври в
Коментари Харесай

Лидери на мюсюлманската общност в САЩ няма да подкрепят Байдън на изборите, ако не бъде спрян огънят в Газа

Участници в пропалестинска среща, състояла се на 10 октомври в Детройт. В събранието участваха доста много високопоставени членове на Демократическата партия от Мичиган. Снимка: АП

Американски мюсюлмани и някои деятели на Демократическата партия завиха, че ще призоват милиони гласоподаватели, изповядващи исляма, да не вършат дарения за президентската акция на Байдън следващата година, както и да не гласоподават за преизбирането му, в случай че той не предприеме незабавни дейности за прекъсване на огъня в Газа, съобщи Асошиейтед прес. 

Националният либерален съвет на мюсюлманите, в който членуват водачи на Демократическата партия от мощно оспорвани щати като Мичиган, Охайо и Пенсилвания, прикани Байдън да употребява въздействието си върху Израел за оповестяването на помирение. Те сложиха и период на американския президент да извърши настояването им през днешния ден до 17:00 ч. по Гринуич.  Въпросните щати могат да се окажат решаващи за резултатите от президентския избор следващата година, отбелязва АП. 

Мюсюлманските водачи разпространиха отворено писмо със заглавие " Ултиматум за прекъсване на огъня 2023 ", в което се заричат да активизират гласоподаватели, изповядващи исляма, " да не поддържат и да не дават гласа си за нито един претендент, който поддържа израелската атака против палестинския народ ". " Безусловната поддръжка на Вашето държавно управление, която включва финансиране и даване на оръжия, изигра забележителна роля за поддържане на насилието, водещо до цивилни жертви. Това подри доверието на гласоподавателите, които преди Ви имаха вяра ", се споделя в писмото. 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху през вчерашния ден съобщи, че няма да се съгласи на преустановяване на офанзивите против Газа, напомня АП. 

Джон Кърби, представител по въпросите на националната сигурност, сподели, че " единственият печеливш " от сходен ход сега би била групировката " Хамас ".  

Басим Елкара, изпълнителен шеф на Съвета за американско-ислямски връзки (САИО) в Сакраменто, съобщи, че гласовете на мюсюлманите могат да бъдат от решаващо значение за кандидатурата на Байдън за втори президентски мандат. Елкара означи, че през 2020 година 16-те електорални гласа от Мичиган в поддръжка на Байдън са надвили с дребна разлика от едвам 2,6 %. 

Джейлани Хюсеин, изпълнителен шеф на САИО в Минесота, добави, че към 70% от американците мюсюлмани са подкрепили Байдън през 2020 година

Въпреки че се самоопределя като ционистки президент, Байдън назначи на политически постове повече американци от арабски генезис, изповядващи исляма, от който и да било различен американски държавен глава до момента, означи АП. Байдън назначи и първите двама федерални съдии мюсюлмани.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР