Участници в научна археологическа експедиция в Китай са открили древни

...
Участници в научна археологическа експедиция в Китай са открили древни
Коментари Харесай

Следи от непозната за науката цивилизация са открити в Тибет

Участници в научна археологическа експедиция в Китай са разкрили антични скални рисунки, до момента в който са проучвали региона на езерото Намцо в Тибет.

В непосредственост до рисунките са открити и каменни принадлежности и гробници. Експертите са уверени, че тези артефакти могат да свидетелстват за съществуването на мистериозна антична номадска цивилизация в този регион, оповестяват международните издания.

Учени са разкрили цялостен клъстер от петроглифи в северната част на Цинхай-Тибетското плато, оповестява CGTN. Смята се, че създателите на тези рисунки са антични номади, които са били в стеснен контакт с други етнически групи. Имало е културен продан сред номадите и тези други хора.

Освен това в скалните рисунки се виждат претекстове, присъщи за античните китайци. Очевидно номадите са били в контакт и с китайците от племето хан.

Археолозите са разкрили надписи под формата на китайски писмени знаци. По това време Китай към този момент има писмен език.

Учените считат, че регионът на езерото Намцо е било място, където са се смесвали разнообразни култури, защото се е намирал навръх античния Път на коприната.

Номадите организирали и жертвоприношения. Учените са разкрили следи от техните ритуали. Кого тъкмо е почитала античната цивилизация, към момента не е открито.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР