Участници в конференцията Програмата на конференцията включва панелна дискусия EmpowerBank: Lead

...
Участници в конференцията
Програмата на конференцията включва панелна дискусия EmpowerBank: Lead
Коментари Харесай

Мария Габриел: В демократично общество е недопустима разлика в заплащането между мъжете и жените за труд с равна стойност

Участници в конференцията

Програмата на конференцията включва панелна полемика " EmpowerBank: Lead and Inspire ", в която са поканени да вземат участие представители на членове на АТК, измежду които Бойка Дочева, шеф " Човешки запаси ", " АйБиЕм " България (IBM Bulgaria), Милена Костова-Органджиева, ръководещ шеф, " ЕмЕсДи " България (MSD Bulgaria), Дарина Стоянова, основен изпълнителен шеф, " Престиж-96 " АД, Румяна Петева, шеф " Човешки запаси ", " Каменица ", Пламена Чернева, член на борда на European Entrepreneur Founders Forum и създател на Nordic Women in Tech.

С панелни изявленията се включват Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа в оставка, и Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на " УниКредит Булбанк ".

В обособен, втори панел, ще бъде показана европейската самодейност " INVEST " HER: Насърчаване на предприемачеството измежду дамите ", в който се чака да се включат Ан-Шарлот Жубер, координатор, European Female Founders, Моника Станишева, ръководител на борда, Dir.bg, Саломе Льо Гоф, програмен шеф, " Уила " (Willa), Франсиска Еириз, началник на плановото ръководство, UPTEC. Тази самодейност е ориентирана към превъзмогване на несъответствията в достъпа до финансиране на жени-предприемачи в страните от Европейски Съюз и към създаване на мрежа от вложители и започващи компании, които посредством шерването на опит и познания ще подкрепят построяването на потенциал, контакти и благоприятни условия за развиване на женското предприемачество.

Инциативата EmpowerHer

Началото на самодейността EmpowerHer е сложено през 2022 година сред Американските търговски камари в Европа, Американската комерсиална камара към Европейския съюз и Министерството на търговията на Съединени американски щати. Основната й цел е увеличение на икономическото овластяване на дамите на работното място и женското предприемачество. Основни посоки на самодейността са работа за възстановяване на бизнес средата за дамите, идентифициране на благоприятни условия и механизми за повишение на информираността за дълбочината и значимостта на тематиката измежду разнообразни заинтригувани страни. Като самодейност на организации от двете страни на Атлантика тя се стреми да реализира ангажираност измежду компании от Съединени американски щати и Европа посредством разбиране и използване на правилата на равнопоставеност и основаване на благоприятни условия за овластяване на дами в техните организации, се отбелязва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР