Участникът във Фермата“ по bTV Георги Гергинов беше приет по

...
Участникът във Фермата“ по bTV Георги Гергинов беше приет по
Коментари Харесай

Първа официална информация от болницата след страшния инцидент във Фермата

Участникът във " Фермата “ по bTV Георги Гергинов беше признат по неотложност в УМБАЛ " Софиямед “ след сериозна травма . По време на изключителния двубой против съперника му Кирил Михов той e паднал от огромна височина, блъснал се е съществено, а на място незабавно е дошъл доктор. След като получава първа помощ на Арената, Георги е пренасочен към Спешното поделение на УМБАЛ " Софиямед “.

" След осъществените първични проучвания и обзор стана ясно, че Георги е в положително общо положение, контактен е и в схващане, само че ще остане в болничното заведение под наблюдаване “, разяснява началникът на Спешно поделение на УМБАЛ " Софиямед “ доктор Иван Христов.

 

Георги е ориентиран за хоспитализация в Клиниката по неврохирургия на лечебното заведение.

" Пациентът е получил контузия, довела до строшаване на лицевата кост, с мозъчно разтърсване. Скенерът на глава е посочил строшаване на зигоматична кост - контузия, която не е за занемаряване. Допълнителните проучвания нацяло тяло демонстрираха фрактури на ребра, които изискват покой и профилактиране на белия дроб. За наслада, при него няма съществуване на фрактури на черепните кости, няма и увреждания на мозъка.

Болничното лекуване е самостоятелно, само че продължава в границите на една седмица при по-леките случаи, какъвто е този и е последвано от домашно лекуване за към две седмици. В резултат на такива контузии на пациентите се не разрешават физическите извършения и прочувствените натоварвания “, разяснява анестезиологът доктор Иван Колчаков, формален представител на УМБАЛ " Софиямед “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР