Участник в телефонни измами е задържан при полицейска спецоперация. Това

...
Участник в телефонни измами е задържан при полицейска спецоперация. Това
Коментари Харесай

„Ало“ измама в Община Варна: Задържан е мъж при опит да напусне страната през ГКПП „Дунав мост“

Участник в телефонни измами е арестуван при полицейска спецоперация. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна . Арестът му е сбъднат вследствие на подхванати професионални дейности на чиновници на бранш „ Измами “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ и криминалисти на варненската дирекция и Русе. ​

Полицейската интервенция е извършена на 29 март в границите на подхванато интензивно следствие от чиновници на бранш „ Измами “ при ГДНП, дружно с криминалисти от бранш „ Престъпления срещу собствеността “ в ОДМВР-Варна и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР-Русе.

52-годишен варненец е задържан на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе Дунав мост “ при опит да напусне страната. При обиск у него е открита огромна сума в задгранична валута , която по първична информация е от последно осъществена машинация на територията на морската столица . Според данните досега мъжът е съпричастен към общо шест телефонни измами, осъществени в интервала от 13 до 29 март в региона на регионалния град.

Задържаният е притеглен като обвинен и арестуван за период до 7за2 часа . Провеждат се процесуално-следствени дейности по документиране на незаконната му активност. Работата продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна .

От полицията отново сигнализират , че участниците в лъжливите телефонни схеми не престават да ползват разнообразни сюжети при незаконната си активност. Често звънят на стационарни номера, главно на територията на огромните регионални градове. Възползвайки се от моментното влияние, жертвите биват убеждавани да дават пари или полезности – сигурен знак, че това точно е машинация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР