Участник в схема за телефонни измами са задържали служители на

...
Участник в схема за телефонни измами са задържали служители на
Коментари Харесай

Втори участник в схема за телефонни измами задържаха за по-малко от месец криминалисти от Попово

Участник в скица за телефонни измами са задържали чиновници на Районното ръководство в Попово няколко часа след приемане на сигнал за измамата. Вчера 86-годишна жена съобщила, че е въведена в подвеждане под претекст подпомагане на полицейски чиновници, провеждащи интервенция за задържане причинители на телефонни измами, отнети са й 985 лева, оповестяват от Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Жената събрала парите, с които разполагала, и ги оставила в найлонова торбичка пред входната врата на къщата си. Бързо се прибрала в дома си, спазвайки напътствието, обещано от мнимия служител на реда - да не стои наоколо до прозорците, с цел да не пострада при възможна престрелка.

На автогарата в Попово с присъединяване на няколко екипа чиновници на полицията е бил арестуван 50-годишен мъж от село Априлово. Установено е, че е "нает " предходния ден след издание на публикация в Интернет за търсене на работа. Мъж, показал се за доктор, го "наел " да събира и доставя документи от негови "пациенти ". След като прибрал оставените от старата жена пари, той отпътувал да ги занесе в град в друга област, като си приспаднал 350 лева от тях за осъществената от него работа, според напътствията от "работодателя си ". На връщане бил арестуван на Автогара Попово. Намерените у него пари ще бъдат върнати на пострадалата.

Образувано е досъдебно произвеждане. Мъжът е арестуван. Днес ще му бъде повдигнато обвиняване. Действията по следствието се правят под управлението на прокурор от Районната прокуратура в Попово.

Преди по-малко от месец - на 18 декември криминалисти от Попово откриха и задържаха различен мъж, взел участие като пощальон в телефонни измами на други две възрастни дами от Попово. Тогава са били отнети от владени близо 4 хиляди лева, припомниха от Дирекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР