Участник в конкурса на ВиК-Варна за управител на дружеството Михаил

...
Участник в конкурса на ВиК-Варна за управител на дружеството Михаил
Коментари Харесай

Участник в конкурс обжалва избора на управител на ВиК - Варна

Участник в състезанието на ВиК-Варна за шеф на сдружението Михаил Маринов е обжалвал Решението на Изпълнителния шеф на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД за избор на шеф на „ Водоснабдяване и канализация – Варна “ ООД, в което посочен като класиран преди всичко в състезанието Веселин Русев, научи Moreto.net В Административен съд – Варна постъпила тъжба от Михаил Маринов.

Жалбоподателят е взел участие в оповестения конкурс за избор на шеф на „ В и К – Варна “, показал е 3-годишна идея за развиване на предприятието и е взел участие в изявлението за работа. В жалбата се сочи, че в оповестеното известие за резултатите от състезанието, с изключение на името на спечелилия го претендент, не са посочени нито резултатите от оценяването на претендентите, нито претекстовете за направения избор. Жалбоподателят оспорва също по този начин и броя на членовете на журито, неналичието на оповестени критерии за асортимент при номиниране на претендентите, методиката на тяхното оценяване.

Според Михаил Маринов Решението е незаконосъобразно, тъй като „ състезанието е извършен при основни нарушавания на Закона за обществените предприятия и Правилника за неговото използване “ и желае от съда да бъде анулирано.

Първото съвещание по адм дело №169/2023 година ще се организира на 21 април 2023 година от 14.15 ч.

Moreto.net напомня, че Веселин Бориславов Русев е класиран преди всичко в състезанието за шеф на ВиК - Варна. Той към този момент е заемал поста на шеф на ВиК сдружението в морската столица сред 2009 и 2012 г.Договорът за ръководство с класирания преди всичко претендент се подписва за период от 3 години.

До последния стадий в състезанието бяха позволени още петима претенденти: Михаил Маринов; Пламен Стоянов; Румен Николов; Десислав Желязков и Николай Николов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР