Участието на председателя на БСП (Корнелия Нинова – бел. ред)

...
Участието на председателя на БСП (Корнелия Нинова – бел. ред)
Коментари Харесай

Станишев: Участието на Нинова в кабинета е грешка

Участието на ръководителя на Българска социалистическа партия (Корнелия Нинова – бел. ред) в държавното управление е политическа неточност за Българска социалистическа партия. Нито на Има Такъв Народ, нито на Демократична България водачите се включиха, пазят известна отдалеченост и да могат да слагат, в случай че щете, изискванията и целите си. Докато Нинова е сложена в подчинено състояние на Кирил Петков, тъй като той е министър председател, а тя вицепремиер.

Така ръководителят на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разяснява пред БНР решението за включване на Нинова в държавното управление. " Много червени линии на Българска социалистическа партия бяха замъглени и се колебая, че ще се осъществят (...) Въпросът е не с какво Българска социалистическа партия влиза, а с какво излиза от това ръководство ", разяснява още Станишев.

По думите му в България стартира смяна след близо 12-годишно съвсем непрекъснато ръководство на ГЕРБ и това е положително, тъй като това положение запушваше страната дълго време. " Четворната коалиция би трябвало да осъзнае, че търпението на хората е на привършване. Има толкоз доста рецесии, които би трябвало да се вземат решение ", уточни Станишев.

Според него обаче има доста подводни камъни в една такава четирипартийна коалиция.
Станишев: Притеснен съм за метода на Българска социалистическа партия в договарянията, задачата им е да се избави Нинова
Българска социалистическа партия не съумя да съобщи ясна обществена позиция в договарянията за кабинет. Такава оценка даде водачът на Партията на европейските социалисти...

" Това са четири политически партии доста разнообразни по своя темперамент. Бих споделил, че държавното управление е дясно-центриско, тъй като Българска социалистическа партия влезе в нова позиция ", сподели той.

Станишев добави, че съвсем всички ресурсни браншове са съсредоточени единствено в една партия - това е " Продължаваме промяната ", което не било добре за салдото в обединението.

" За една коалиция има значими неща - метод на изглаждане на несъгласията, разговор вътре, връзките сред водачите на политическите сили и ролята на премиера. Премиерът би трябвало да демонстрира на всички, че е нещо като татко на едно огромно семейство, от време на време то ще бъде свадливо ", добави той.

Станишев акцентира, че доста сме закъснели с Плана за възобновяване и резистентност и че " държавното управление би трябвало неотложно да влезе в разговор с Европейската комисия ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР