Участието на първата ни ракета Григор Димитров в надпреварата с

...
Участието на първата ни ракета Григор Димитров в надпреварата с
Коментари Харесай

Преднината дадена от Григор и Бадоса бе наваксана: Рибакина с немислим обрат над Сабаленка

Участието на първата ни ракета Григор Димитров в конкуренцията с показателен темперамент World Tennis League в Дубай стартира повече от чудесно, откакто българинът сплоти сили със съотборничката си от отбора на The Falcons ( " Соколите) - Паула Бадоса, в откриващия мач за деня на смесени двойки и двамата надиграха тандема Доминик Тийм/Анастасия Павлюченкова, носейки задатък от 13:10 точки на отбора си в конфликта против този на The Hawks ( " Ястребите " ). Регламентът на надпреварата планува в битката сред два тима да се изиграят по общо три срещи - един мъжки сингъл, един женски сингъл, един мач на смесени двойки, като крайният победител се излъчва въз основата извоювани геймове от всичките дуели.

С тежестта на това да затвърди мощния старт на " Соколите " се нагърби Арина Сабаленка, която трябваше да се изправи против шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина във втория конфликт за деня. Беларуската приключи своя сезон 2022 като подгласничка на WTA Finals и въпреки шампионатът във Форт Уърт да беше преди близо два месеца, то международната номер 5 имаше вихрен старт на мача, като " върза геврек " на съперничката си, само че единствено с цел да станем очевидци на цялостен поврат и победа в актива на " Ястребите " - 0:6 6:1 [10:6]. В финален и определящ за крайния излаз на битката мач на корта следва да излязат Новак Джокович за " Соколите " и Александър Зверев за " Ястребите ", като все още отборът на Григор Димитров има нежна преднина от 20:18 точки.

Началото на мача напълно принадлежеше на Сабаленка, която доминираше във всеки един аспект на корта в Дубай и се нуждаеше от едвам четвърт час на игра, с цел да отвори разлика в резултата от два пробива. Казахстанката в същото време продължи да е извънредно неубедителна в изявите си, като постоянно ударите ѝ спираха в мрежата, при което международната номер 5 не чакаше втора покана и " върза геврек " на шампионката от Уимбълдън за единствено 20 минути.

Във втората част станахме очевидци на радикално друго изражение от страна на двете тенисистки, като функциите на корта очевидно се размениха и Рибакина пое самодейността. Беларуската в тези моменти мъчно намираше отговор против безпогрешните комбинации в атакуващ проект на съперничката ѝ и надълбоко пласираните топки в своята половина, при което грешките от нейната ракета се трупаха безспирно, до момента в който международната номер 21 възвърне равенството в обособените сетове.

Решителната част на конфликта представляваше супертайбрек, в който двете състезателки влязоха с еднакъв старт, а беларуската първа протегна ръка към успеха и поведе с ранен минипробив за 2:0. Скоро обаче задатъкът ѝ остана в историята, откакто неточностите в играта ѝ се завърнаха и представителката на " Ястребите " поведе с 5:2. Съотборничката на Гришо скоростно навакса изгубеното и паритетът възцари след 10 разиграни точки, но във финалната фаза на срещата Рибакина сподели надалеч по-здрави нерви и се поздрави с триумфа, оставяйки отбора си в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР