Участието на националистите във властта е несъвместимо с европейските ценности.

...
Участието на националистите във властта е несъвместимо с европейските ценности.
Коментари Харесай

Депутат от ДПС: Участието на националистите във властта е несъвместимо с европейските ценности

Участието на националистите във властта е несъвместимо с европейските полезности. Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, по време на дебатите по Решението за приемане на Позиция на Народно събрание по плана на Програма на Република България за Председателството на Съвета на Европейски Съюз.

„ Демократична Европа непрестанно ни дава образец за това по какъв начин би трябвало да противостоим на националистическата вълна и да не позволяваме националистите и радикалистите във властта. Само преди дни Европейски Съюз ни подсети, че ние би трябвало да се научим от историческите уроци и да не повтаряме грешките на предишното ", съобщи Хамид.

„ В рамките на парламентарното измерение на председателството на Съвета на Европейски Съюз, предходната седмица ние посрещнахме ръководителя на Европейския парламент, дружно с представители на политически групи. На това високо събитие обаче не участваха ръководители на всички политически групи, каквато е досегашната процедура ", добави той и дефинира това като „ ясна оценка на Европейски Съюз за присъединяване на националисти във властта ".

В имитация Юлиан Ангелов от „ Обединени патриоти " съобщи, групата на Движение за права и свободи постоянно се изрича в поддръжка на малцинствата, само че постоянно гласоподава с „ въздържал се ", когато се одобряват решения и законопроекти, свързани с българите зад граница. „ Не може да говорите за права и свободи на малцинства и хора, само че да не подкрепяте правата и свободите на българските общности зад граница и българските малцинства зад граница.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР