Участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които

...
Участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които
Коментари Харесай

Ген. Владимиров: Невъзможно е участието на хора от НСО в изтеклите снимки

" Участието на хора от НСО в изтеклите фотоси, на които се допуска, че министър председателят Бойко Борисов спи, а до него има револвер и огромни суми пари, е невероятно. Охраната не се движи в пространството, което се приема като персонално на премиера ". Това съобщи в предаването “120 минути “ по БТВ някогашният шеф на Националната работа за защита ген. Димитър Владимиров. Той добави, че за 13 години отпред на службата постоянно е било спазвано персоналното пространство.
" Има обектова защита – те са извън. Вътре е персоналната защита, само че те стоят наоколо до входа и не се движат в персоналното пространство на премиера. Ако някой от тях се движи вътре - няма по какъв начин да не бъде видян от сътрудниците си ", уверен е генералът. По думите му информация от НСО не е изтичала. „ Момчетата са правилни и мъчно може да се допусна, че някой може да изнесе информация “, безапелационен бе той.
„ В къщата може да е бил позволен външен човек, който е непосредствен до премиера и по негово лично предписание да не е бил записан като клиент на входа. В домовете няма рентгени, няма рамки. Там се канят най-близките, другари...и дами, да. Всичко зависи от това дали се записват тези хора или влизат тайно. Охраняемото лице има право да каже да не се запише някой от гостите ", посочи ген. Владимиров.
„ НСО не е секретна работа, има секретни ограничения, които не се разясняват, само че другото се вижда – кой с какъв брой индивида се охранява. При президента е една минимална численост, която се смята за действителна за добра защита, при другите се усилва на по 6-7 индивида на промяна, което бърка в джоба на жителите “, добави той. Според него това се случва при премиера Бойко Борисов, при депутата Делян Пеевски, при партийния водач Ахмед Доган. „ Това не е контингентът на хората, които би трябвало да се охраняват от НСО. Първо, те нямат право на такава защита – единият не върви на работа, другият е почетен ръководител на Движение за права и свободи. Могат да си наемат частна компания “, посочи ген. Владимиров. Той изясни, че в нито една страна с развита народна власт не се охраняват хора, които се разпределят в две институции. И акцентира, че президентът и вицепрезидентът би трябвало да останат в НСО, а изпълнителната власт да мине в службата на Министерство на вътрешните работи.
„ При основния прокурор нещата са по-особени – там трябват хора с опит и те съумяха да привлекат 34 души от НСО “, добави той. Той изясни, че от НСО са напуснали хора, които са недоволни от настоящето управление и от подхванатите ограничения и промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР