Участието на Григор Димитров и Виктория Томова в основната схема

...
Участието на Григор Димитров и Виктория Томова в основната схема
Коментари Харесай

Ще има българка във втората седмица на РГ:18-годишната Глушкова с победоносно начало

Участието на Григор Димитров и Виктория Томова в главната скица на Ролан Гарос завърши, само че това не слагаше завършек на българските изяви във френската столица. Днес беше даден старта на шампионата при юношите и девойките, като Денислава Глушкова се явяваше нашата единствена представителка при подрастващите. Нашата сънародничка бележи страховит прогрес през този сезон и напълно неотдавна се класира за първия си четвъртфинал на професионално равнище при дамите. Освен това Денислава игра и на Аустрелиън Оупън, където отпадна на осминафиналите от бъдещата шампионка Петра Марчинко.

В Париж пък Глушкова трябваше да премери сили в откриващия кръг с австралийката Шарлот Кемпенаерс-Пош, която се намира с близо 300 места пред нашето момиче. Това по никакъв метод не тормози българката, чиито превъзходни изяви я изведоха до преднина от 5:2 гейма при започване на мача, само че след това тя загуби двата си пробива преимущество, откакто пропиля три сетбола и най-после загуби откриващата част.

Изглеждаше, че случилото се е пречупило Глушкова, тъй като нейната съперничка поведе с ранен брейк във втория сет, единствено че родната ни представителка отвърна със серия от три следващи гейма и самодейността мина на нейна страна. Тогава пристигна ред на една извънредно неприятна обстановка, защото Кемпанаерс-Пош усука глезена си и напълно скоро общият резултат беше подравнен и австралийката реши, че няма смисъл да продължава със съпротивата си в дуела - 5:7 6:3 и отричане на Шарлот Кемпенаерс-Пош.

Така 18-годишната нашенка си обезпечи място във втори кръг, където вдругиден ще срещне една всред германката Ела Сейдел и поставената под номер седем - Селин Наеф от Израел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР