Участието на Еквадор на Световното първенство по футбол отново е

...
Участието на Еквадор на Световното първенство по футбол отново е
Коментари Харесай

Нови разкрития заплашват да изхвърлят Еквадор от Мондиал 2022

Участието на Еквадор на Световното състезание по футбол още веднъж е сложено под въпрос. И в основата на абсурда, който към този момент набира скорост, още веднъж е бранителят Байрон Кастийо. Десният бек взе присъединяване в 8 от 10-те мача на отбора в квалификациите, а след края им от федерацията на Чили обявиха, че разполагат с доказателства, че Кастийо е колумбиец и играе непозволено за Еквадор. Последва публична тъжба до ФИФА с гледище за изхвърлянето на Ла Три от международните финали, само че тя не беше почетена.

Сега британското издание Дейли Мейл разгласява извънреден аудиозапис от публично изявление, извършено от ръководителя на комисията за следствие към Еквадорската футболна федерация (FEF) с Кастийо. Разкритието идва единствено два дни преди Апелативната комисия на ФИФА да се произнесе по случая. Интервюто се е състояло преди 4 години и в него играчът признава, че е роден през 1995 година, а не през 1998-а, както написа в свидетелството му за раждане. Бранителят също по този начин удостоверява, че същинското му име е Байрон Хавиер Кастийо Сегура.

Скандалният футболист споделя в детайли по какъв начин е напуснал родния си град Тумако и се е преместил в Сан Лоренцо (Еквадор), с цел да има по-голям късмет да развие кариерата си. Той даже посочва името на еквадорски предприемач, който му е оказал помощ да се снабди с подправени документи. Предполага се, че от еквадорската федерация са скрили от ФИФА тези данни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР