Участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена

...
Участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена
Коментари Харесай

Нови знаци ще показват пътищата с платена винетна или тол такса

Участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена винетна или тол такса ще се алармират с нови пътни знаци. Това планува Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за сигнализация на пътищата с пътни знаци.

С проектонаредбата се вкарват общо осем нови пътни знаци за краткотрайна организация на придвижването.
Осем нови пътни знака оферират от районното министерство Предстои публичното разискване, след което новите табели би трябвало да бъдат сложени на пътя
Със знак Д 25.1 водачите ще бъдат осведомени, че за потреблението на пътя се изисква платена винетна или тол такса, а знак Д25.2 ще е единствено за тол такса. Те ще се слагат на мястото, от което поражда задължението за заплащане на такса.

Снимка: btvnovinite.bg

Идеята на новите знаци е те да покачат пътната сигурност и да оказват помощ на водачите с повече и настояща информация за положението на пътя. Въвеждането им ще указва съществуването на тапи, понижена видимост, настъпило произшествие на пътя, зарядни станции за електрически автомобили и станции за зареждане на коли с водород.

Така да вземем за пример планът на разпоредба планува три нови предупредителни знака за краткотрайна организация на придвижването. Те ще бъдат обособени в обособена група " А " и ще алармират за заплаха в жълт цвят.
Тарифата на тол таксите ще бъде избрана преди локалните избори Това разгласи министърът на районното развиване Петя Аврамова
Знак А41 - " Образувано запушване ", ще се употребява за сигнализиране на пътни сектори, в които се е образувало запушване, което водачите биха могли да не виждат навреме.

Снимка: btvnovinite.bg

За " Намалена видимост " ще ни предизвестява знак А42 - за сигнализиране на пътни сектори, в които видимостта е понижена заради мъгла, дъжд, снеговалеж, задимяване, запрашаване или други сходни условия.

Знак А 43 - " Настъпило пътнотранспортно произшествие ", ще се употребява за сигнализиране на настъпил случай, който основава заплаха или усложнение за придвижването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР