Участъкът от три километра на софийското метро, от жк Хаджи

...
Участъкът от три километра на софийското метро, от жк Хаджи
Коментари Харесай

Вижте как ще изглежда метростанция Тракия


Участъкът от три километра на софийското метро, от жк " Хаджи Димитър " до жк " Левски ", би трябвало да приключи по проект до  края на 2025 година Разширението на третата метролиния под бул. " Владимир Вазов " ще има три спирки и ще е дълго 3 км. Те ще са " Стадион Георги Аспарухов ", " Тракия " и " Владимир Вазов ".
 Проектът на станция Проектът на станция " Тракия " е на арх. Константин Косев. 
Първата спирка е " Стадион Георги Аспарухов ". Тя е ситуирана под южното плато на бул. " Владимир Вазов ", на кръстовище му с улиците " Васил Кънчев " и " Река Велека ".  Автор дизайна на метрото е арх. Ирена Дерлипанска синият цвят участва на всички места, откакто спортният клуб " Левски " е в основата на концепцията. Дизайнът на станцията включва и пространствена решетка, в която ще бъдат вградени като пластики разнообразни фигури на спортисти. Решетката ще виси над пробива сред перона и вестибюла.
 Метростанция Метростанция " Тракия "  
Проектът на станция " Тракия " е на арх. Константин Косев. Той изобразява претекстове от Казанлъшката гробница. Станцията е на кръстовището  на бул. " Владимир Вазов " и ул. " Витиня ". 

Третата станция е " Владимир Вазов " се намира на кръстовището с ул. " Станислав Доспевски ".  Там има се направи и буферен паркинг за над 100 автомобила. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР