Участъкът от магистрала Тракия от Нова Загора до Ямбол, който

...
Участъкът от магистрала Тракия от Нова Загора до Ямбол, който
Коментари Харесай

Министър Шишков: 30 км. от магистрала “Тракия” от Нова Загора до Ямбол е за основен ремонт

Участъкът от автомагистрала " Тракия " от Нова Загора до Ямбол, който е 30 км, ще би трябвало да бъде ремонтиран главно, разгласи служебният районен министър Иван Шишков пред бТВ. 

По думите му инспекцията на Министерство на регионалното развитие и Министерство на вътрешните работи е посочила, че асфалтът на лотове 2 и 3 от аутобана на процедура липсва. Министърът изясни, че не е въпрос на изхабяване, тъй като то е минимално и не може да се отрази на заключенията. След година от главен ремонт ще има и секторът от Стара до Нова Загора.

Лот 3 - от Нова Загора до Ямбол, е трябвало също да бъде тестван, само че летният сезон е попречил. 

Шишков посочи, че тестът от асфалта е посочила, че вместо 220 мм, той е сред 190 и 200 мм. Ако секторите са били направени качествено, са щели да устоят 4-5 година До 10 дни ще има резултати от лабораторията за вложените материали, само че има подозрения, че и техните качества не са на равнище.

На въпрос на водещата Мария Цънцарова кой е виновен за протичащото се районният министър отговори:
  " Отговорни за това са надзорът, строителят и възложителят. Седем месеца приказваме за крадливи строители, всички ги очерняхме. Основният проблем е по какъв начин е проведен целият развой. В АПИ няма отдел за съществени поправки, всичко минава като настоящи поправки. Това е заплашителен проблем ".
Сигналът до прокуратурата би трябвало да бъде подаден от Министерство на вътрешните работи, по тази причина и вътрешното ведомство е било привлечено в инспекцията.

В сходно окаяно положение е и автомагистрала " Хемус ", " където на 2-ри и 3-и лот няма асфалт, а на първи не е задоволителен ".

Шишков изясни още, че и ситуацията на " Европа " не е цветущо, само че тук проблемите са други. Подробният организационен проект е от 2014 година Построен е един лот по средата на аутобана, а срокът за сектора от София до Сливница е 2023 година, което слага под подозрение европейското финансиране.

Ремонти на пътища са възлагани от предходния кабинет, само че не и от настоящия. Двата служебни кабинета са се занимавали единствено със зимното разчистване, разяснява още Иван Шишков.

Информацията, че зам. районният министър Захари Христов е желал рушвет предходната година, когато отново беше зам.-министър в предходното служебно държавно управление, са на принципа " Една жена сподели ", уточни Шишков. Според въпросната информация строителен бизнесмен е желал от Христов подпомагане, което той му отказал с намека, че въпросът може да се разреши против съответната сума.

Според Шишков индивидът, който разпространява това, е някогашният към този момент началник на дирекция " Държавна благосъстоятелност " в Министерство на регионалното развитие Тодор Стоянов, само че той лично не му вярвал.

" Този човек е с лишен достъп до класифицирана информация, а без нея той не може да заема този пост. Затова аз го отстраних преди към 2 месеца, когато бях назначен ", изясни министърът.

Иван Шишков разгласи още, че Захари Христов е негов избор, работили са дружно в предходния длъжностен кабинет и счита, че той може да се оправи със дилемите си.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР