Участъкът от магистрала Струма между Кресна и Сандански може да

...
Участъкът от магистрала Струма между Кресна и Сандански може да
Коментари Харесай

Министърът се надява отсечката Кресна - Сандански да е готова предсрочно

Участъкът от автомагистрала " Струма " сред Кресна и Сандански може да бъде построен предварително и да е подготвен през 2018 година, предвижда през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от пресцентъра на министерството.

Строителството стартира тъкмо преди година, а плануваният период съгласно уеб страницата на Агенция пътна инфраструктура е 1280 дни, т.е. 3.5 година Общата дължина е 23.6 км, реализатор е консорциум, воден от " Главболгарстрой ", цената на плана е 234 млн. лева

 Министърът се надява правата Кресна - Сандански да е подготвена предварително
© АПИ

Следващата седмица - на 31 август, ще бъде направена първа копка на 6-километров сектор от Лот 3.1 от автомагистралата сред Благоевград и Крупник. Разрешението за градеж на обекта е издадено през предходната седмица, а през тази е обнародвано в " Държавен вестник ".
През идната седмица ще бъде оповестена нова социална поръчка за строителството на тунел " Железница " на автомагистралата. За да върви по-бързо строителството, обектът е разграничен на три прави - самият тунел и методите от двете страни. Общата дължина е 4.4 км, а на самия тунел - 2 км.
Нанков е показал, че са изпълнени всички процедури, отнасящи се да оценката за влияние върху околната среда за сектора от автомагистралата през Кресненското дефиле и е напомнил, че на 11 септември ще бъдат направени публичните разисквания. Очакваме в края на октомври да имаме и позитивно мнение по Оценка на въздействието върху околната среда, е декларирал министърът и е допълнил, че задачата е през май - юни 2019 година да има определен реализатор и издадено строително позволение, тъй че до 2023 година секторът да бъде издигнат. Срокът е значим, тъй като, в случай че не бъде спазен България ще би трябвало да върне на Брюксел парите за строителството на цялата автомагистрала от Перник до Кулата.

До края на идната седмица ще бъде оповестена и социална поръчка в две обособени позиции за строителството на скоростния път София - Калотина, като за обекта има обезпечено финансиране в размер на 20 млн. евро по линия на Инструмента за обвързвана Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР