Участъкът oт автомагистрала Тракия между Стара Загора и Ямбол се

...
Участъкът oт автомагистрала Тракия между Стара Загора и Ямбол се
Коментари Харесай

Шишков: Трябва основен ремонт на АМ „Тракия“ между Ямбол и Стара Загора

" Участъкът oт автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Ямбол се нуждае от главен ремонт, това са към 30 км ", заяви служебният министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Взетите проби от настилката в правата демонстрират, че част от асфалта липсва ", означи още министърът. " От Нова Загора до Ямбол има огромна загуба на материал. Колкото повече материал е икономисан, толкоз по-бързо се амортизира автомагистралата ", посочи Иван Шишков.

До 10 дни ще има резултати от лабораторните проучвания за качеството на материала, добави той и изясни, че има подозрения и за качеството на инвестиции материал.

Регионалният министър означи, че инспекцията на сектора е направена взаимно с Министерство на вътрешните работи и не е била пиар акция, а е осъществена, с цел да се откри какъв ремонт би трябвало да се направи. " Нещата отиват към главен ремонт. Вероятно другата година ще стигнем до ремонт и на идващия сектор ", съобщи министърът на районното развиване.

Според него виновни за нарушаванията са надзорът, инвеститорският надзор и строителите.

Министърът на районното развиване уточни още, че ремонтите на пътища са възлагани от постоянния кабинет. " Двата служебни кабинета са възлагали единствено зимното разчистване, настоящи дейности по поправки на пътища не сме разгласявали ", сподели Иван Шишков.

Той беше безапелационен, че поддръжката на пътищата идната година ще бъде обезпечена.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР