Участък от АМ Тракия има нужда от ремонт от поне

...
Участък от АМ Тракия има нужда от ремонт от поне
Коментари Харесай

Инж. Десислава Паунова: Участък от магистрала Тракия се нуждае от ремонт от поне две години

Участък от Автомагистрала " Тракия " има потребност от ремонт от най-малко две години. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” инж. Десислава Паунова, член на УС на АПИ.

„ От взетите проби от лот 2 на Автомагистрала " Тракия ” се вижда ясно износващия слой на настилката, най-горния слой, който прави сцепление с гумите на автомобила. Неговата работа е да преразпределя и напрежението надолу в цялостната структура на пътя. Под него се намира биндерният слой и още един главен слой. Всеки един от тях работи по избран метод и предава напреженията надолу по структурата на пътя ", изясни специалистът, показвайки по този начин наречената „ ядка ” – цилиндър, от настилката, който се изрязва в дълбочина, с цел да се види какви материали са вложени в настилката.
Като цяло горният износващ слой може да се изтъни за 10 години. „ Но порядъкът, в който той би могъл да се износи за тези 10 години, не кореспондира с порядъка на част от изчезналите сантиметри. Може да се износи от порядъка на 2-3 милиметра – не повече ”, безапелационна е Паунова.
По думите ѝ има огромна разлика сред действителната настилка и индикаторите ѝ, които са посочени в плана. „ Намаляването на структурата на пътя не може да приказва за неприятен път. Може да приказва по тази причина, че веднъж, откакто е въведен в употреба, прибързано може да доближи до нужда до ремонт ”, безапелационен е специалистът.

Тя акцентира, че към днешна дата единият от двата сектора на Автомагистрала „ Тракия ” има нужда от ремонт през последните две години. „ Разпоредили сме инспекция, с цел да определим какъв ремонт би трябвало да се извърши тъкмо ”, уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР