Убийството на нигериец посред бял ден по улиците на италианския

...
Убийството на нигериец посред бял ден по улиците на италианския
Коментари Харесай

Италия настръхна заради убийство с предполагаем мотив – расизъм

Убийството на нигериец измежду бял ден по улиците на италианския приморски град Чивитанова Марке провокира неодобрение в страната и възобнови диалога за расизма и закононарушенията против мигрантите в страната. Това се случва месец преди идните парламентарните избори.

Мъжът Алика Огорчукву (39 г.) е бил преследван, удрян със личната му патерица и по-късно пребит " до гибел с голи ръце ", до момента в който е лежал на земята.

Нападателят му е откраднал и мобилния му телефон, оповестява италианската полиция. Случаен минувач е снимал офанзивата с телефона си, осъществена в източния крайбрежен град Чивитанова, като на клипа не се вижда някой да се намесва .

Чува се жена, която крещи " Спрете, спрете незабавно ", както и мъж, който споделя: „ Ще го убиете! “ Кадрите бяха оповестени в италиански медии, а след това публикувани и в обществените мрежи. Инцидентът е станал към 14.00 часа, предишния петък на централната улица в Чивитанова Марке.

По-късно Огорчукву е открит мъртъв от пристигналия на място екип на „ Бърза помощ “. Полицейски чиновник акцентира, че убийството " не било по расови подбуди ", а евентуално се дължи на някакви " дребни аргументи ".

За убийството е арестуван 32-годишният италиански жител Филипо Ферлацо . Срещу него са повдигнати обвинявания за ликвидиране и обир, оповестиха от локалната полиция. Един от юристите му - Федерика Трифолио – разгласи, че клиентът й има психологични проблеми .
 Правосъдните министри на Европейски Съюз разискаха и одобриха Заключения в битката с расизма и антисемитизма
Правосъдните министри на Европейски Съюз разискаха и одобриха Заключения в битката с расизма и антисемитизма

Повечето страните членки показаха своята поддръжка за самодейността

От нигерийското посолство в Рим осъдиха убийството, като обърнаха внимание, че " случаят е станал на оживена улица и пред шокирани фенове, някои от които са създали видеоклипове на нападението, с малко или никакви опити то да бъде предотвратено “ . Дипломатите показаха, че ще си сътрудничат с италианските управляващи, с цел да подсигуряват, че ще бъде въздадена правдивост, а на околните на жертвата ще бъде оказана помощ.

Италия, не ме оставяй сама “ – с тези думи брачната половинка Чарити Ориачи се обърна към медиите. Франческо Мантела, юристът, представляващ брачната половинка на Огорчукву, изясни, че убитият е живеел в Италия от към девет години - имал е постоянно позволение за престояване и е работил като махленски търговец.

Миналата година, до момента в който карал велосипеда си, го бутнала кола и той от този момент ходел с патерица. Продавал дребни движимости, запалки и тишу. Пътувал всеки ден от вкъщи си в дребното селце Сан Северино Марке до по-големия град Чивитанова Марке, надявайки се да завоюва нещо от дребния си бизнес. Кметът на Чивитанова Марке разгласи, че общината ще поеме разноските по погребението .

Местните към този момент са почнали да набират средства в помощ на вдовицата и 8-годишния им наследник. Убийството раздруса Италия, имайки поради, че на идните парламентарни избори се чака десните фракции да получат необятна поддръжка.

Преди четири години мъж, наметнат с италианското знаме, простреля шестима африкански мигранти . Тогава повода за убийствата бе расизъм. Мястото на покушението стана на по-малко от 32 км от мястото, където бе погубен Огорчукву.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР