Убийството на мъж в СофияНеуредени финансови отношения са основният мотив

...
Убийството на мъж в СофияНеуредени финансови отношения са основният мотив
Коментари Харесай

Дълг от 400 000 евро стои зад убийството на мъжа в София, заяви директорът на СДВР

Убийството на мъж в София
Неуредени финансови връзки са главният претекст за убийството на мъж в София. По първична информация жертвата е дължала 400 000 евро на някогашния финансов министър Стоян Александров, който е татко на един от арестуваните. Задължението датирало отпреди 7-8 години, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов в изявление за NOVA.
 
Той уточни, че сигналът за изгубването на убития мъж е подаден на 5 януари към 16:00 часа от неговата майка. Главният комисар изясни още, че такива сигнали се подават всекидневно  и тук доста значима е била професионалната работа на сътрудника му, който е приел сигнала, а оперативните дейности са почнали незабавно, за откриване на тежкото престъпно действие. Установено е необичайно прекосяване на държавната граница на пострадалия с един от обвинените причинители.
 
" Толкова бързо действаха в този миг нашите сътрудници, че арестуваните направиха много пропуски в укриването на значими материални доказателства. В транспортното средство на двамата арестувани са открити персоналните документи на убития мъж ", сподели Николов.
 
Той добави, че като хипотетичен физически причинител на убийството се проверява погребалният сътрудник, а против другия арестуван - Петър Александров, синът на някогашния финансов министър Стоян Александров, има тъжби за лихварска активност.
 
Николов счита, че такова деяние е било планувано, тъй като причинителите авансово са избрали място за убийството.  " В деня на убийството, към 11:30 ч., наш чиновник от " Икономическа полиция " е провел среща с Александров в адвокатска фирма на частен правосъден реализатор. Служителят е направил инспекция във връзка със сигнал, при който дама декларирала, че парцелът ѝ следва да бъде разказан и трансфериран на господин Александров, вследствие на несъблюдение на обвързване към същия ", описа основният комисар и посочи, че оттова стартира следенето на обвинения.
 
4-ма служители на реда уволнени поради митинга против БФС
Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи разяснява и митинга на футболните почитатели, при който служители на реда използваха водно оръдие и принуждение против протестиращите. Той съобщи, че са открити четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са дисциплинарно уволнени поради потребление на несъразмерна мощ и оронване на престижа на ведомството.
 
Други девет души са осъдени с неодобрение за период от една година. Между тях има и полицейски ръководители, част от които най-вероятно няма да продължат да работят в структурите на Министерство на вътрешните работи. Николов разясни, че инспекция се прави и от прокуратурата, която в случай че откри нарушаване, служителите на реда ще изтърпят наказателна отговорност.
 
Със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи стартират ежеседмични образования на чиновници на министерството, като ще се изследват и пропуски в активността. " Боди камерите ще станат наложителни за всички служители на реда, които работят на улицата ", сподели Николов в коментар на случая от Стара Загора, където при гонка с полицията умря Пламен Пенев.
 
Гл. комисар Николов уточни още, че единственото неразкрито убийството на територията на Столична дирекция на вътрешните работи е това на Алексей Петров. По отношение на войната по пътищата Николов съобщи, че 198 автомобила на извършители са отнети от Столична дирекция на вътрешните работи след шофиране под въздействието на алкохол и опиати. Мярката внезапно е понижила броя на нарушаванията за предходната година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР