Убийството на Любомир Милчев-Денди тъне в мистерия, а разследването е

...
Убийството на Любомир Милчев-Денди тъне в мистерия, а разследването е
Коментари Харесай

Продължава мистерията около убийството на Денди

Убийството на Любомир Милчев-Денди тъне в тайнственост, а следствието е зациклило и не дава никакъв резултат. Все още няма обвинен за жестокия побой над светския хроникьор, който докара до гибелта му след едномесечна кома. Денди умря на 27 март сутринта, като по този начин и не пристигна в схващане и околните му не можаха да си вземат довиждане с писателя.

Въпреки напъните си проверяващите не могат да заловен дирите на килъра на светския хроникьор. Разпитани са голям брой очевидци, само че все още органите на реда нямат визия кой може да е убиецът и каква тъкмо е повода.

" Работим по всички версии, наблюдаващият досъдебното произвеждане прокурор е дал инструкции по какъв начин да се организира следствието. Към момента няма обвинен и не престават издирвателните дейности ", споделят от Софийската градска прокуратура пред " България Днес ".

Основните версии, по които работят от Софийската градска прокуратура, са две - ликвидиране от ревнивост при изблик на яд от негов непосредствен, или ликвидиране поради полезности, скрити в жилището на Милчев. Денди бе открит тъкмо в парцела, където бе целият в кръв и в безсъзнание с ужасяващи контузии по цялата глава и лице. Въртеше се и версия, че Денди бил паднал. Градската прокуратура изрично не проверява този вид.

Говорителят на Окръжна болница Антон Луков също изрично отхвърли, че това е допустимо.

" Милчев е бил грубо пребит, най-вероятно с тежък предмет. Цялото му лице е смазано, контузиите му са жестоки и породени от някого изцяло целеустремено. Няма по какъв начин тези пострадвания да бъдат породени от рухване ", сподели за вестника Луков малко откакто Милчев бе признат по неотложност в " Св. Анна ".

На този стадий от полицията отхвърлят коментар. Не е изяснено дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с корав предмет, само че второто е по-вероятно.

На 17 февруари Денди бе открит в безпомощно положение в жилището си до столичната черква " Св. Георги ". Светският хроникьор бе признат по неотложност в Окръжна болница " Св. Анна " и в границите на една седмица, до момента в който беше почти постоянен, бе подложен на няколко животоспасяващи черепно-мозъчни интервенции, до момента в който бе подложен в медикаментозна кома. 

На 27 март Любомир Милчев си отиде от този свят, а над два месеца следствието е до на никое място. Убиецът на Денди към момента броди на независимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР