Убийството на български полицай край Елхово е терористичен акт, а

...
Убийството на български полицай край Елхово е терористичен акт, а
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 09.11.2022 г.


Убийството на български служител на реда край Елхово е терористичен акт, а границата ни с Турция стартира да наподобява на такава от Близкия изток, а не от Европа. Това разяснява в " Денят стартира " арабистът проф. Владимир Чуков.

Изискването за носене на защитни маски за лице в лечебните заведения се удължава до 16 ноември. Това е посочено в заповед на министъра на опазването на здравето.

Бившият вицепремиер в кабинета " Борисов - 3 " Валери Симеонов разяснява пред Радио Пловдив положението на оградата по границата в Турция и убийството на граничния служител на реда от Елхово.

Ние не знаем на кого ще бъде връчен третия мандат. Хипотетично е допустимо и да не се стигне до него, само че ще водим диалози с всички, които участват в Народното събрание. Това съобщи пред медиите водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов след консултациите при президента.

Към днешна дата доставките на газ до края на годината са обезпечени на конкурентни цени и рецесия в този бранш не се чака. Това сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов по време на чуване в Народното събрание по отношение на доставките на газ за България от 27 април 2022 година до момента.

По думите му към края на ноември ще има информация по отношение на доставките на полутечен газ за 2023 година, като редом с това се водят интензивни договаряния с гръцки, турски и италиански контрагенти за обезпечаване на слотове, посочи Българска телеграфна агенция.

Министерският съвет одобри решение за одобрение на помощ на в допълнение утвърдени претенденти по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България ” и Постановление на Министерския съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на туризма за 2022 година за финансиране на разноски по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България ”.

Служебният кабинет не внесе предложение за бюджет, а за удължение на настоящия, само че това значи замразяването на приходите в условия на растящи цени. Затова предлагам парламентарните групи да внесат оферти, които да се одобряват сред четенията. Предлагаме минималната работна заплата да е 50% от междинната, т.е. 850 лв., да се запазят ваучерите и да не се понижават от 200 лв.. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с представители на " Продължаваме промяната " за предложенията за бюджета за следващата година.

Втората група, към която сме се насочили, са децата, младежите, младите фамилии – безвъзмездни медикаменти и учебници за децата, коства 180 млн. Да създадем по този начин младите до 26 години да бъдат освободени от приходите. Това е най-трудният интервал за един младеж, като почнат работа да не търсят реализация в чужбина, съобщи Корнелия Нинова.

Спор в Народното събрание за това чия е отговорността за убийството на граничния служител на реда на границата ни с Турция, заяви Българска национална телевизия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР