Убийството му е предумишлено, много добре обмислено Предположенията са много,

...
Убийството му е предумишлено, много добре обмислено Предположенията са много,
Коментари Харесай

Живко Коцев: Жената, простреляна до Алексей Петров, е дала описание на извършителя

Убийството му е преднамерено, доста добре премислено
Предположенията са доста, допустимо е причинителят да е в страната, допустимо е да не е, сподели основният секретар

В околните дни се надявам да имаме позитивен резултат в залавянето на килъра от Цалапица

Жената, простреляна до Алексей Петров, е дала задоволителни данни и изложение на причинителя както и на фактическата конюнктура. Това сподели в предаването " Тази заран " основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. 

По думите му убийството на Алексей Петров е преднамерено, много добре премислено.

" Разбирам интереса, че би трябвало бързо да стигнем до причинителите, само че от време на време едно ликвидиране може да се разкрие за един ден или за години ", посочи той.

Треньорката по тенис Мирослава Михайлова  се възстановява, разпитана е, всичко е наред с нея, оказваме й помощ, в това число психическа, съобщи Коцев. 

Предположенията са доста, допустимо е извършителят да е в страната, допустимо е да не е, сподели Коцев.

Алексей Петров беше убит по време на постоянната си седмична разходка в планината на 16 август 2023 г. Бил е придружаван от жена, която също пострада и беше настанена в болница. С него е имало и охранители, които обаче не са били наоколо, когато Петров е убит в главата.

" Правим всичко допустимо да открием килъра на Димитър Малинов от Цалапица и се надявам напълно скоро да го заловим. В околните дни, седмици ще имаме позитивен резултат “, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Разбирам болката и страданието на околните. Срещал съм се с тях и съм поел ангажимент, че ще се организира обективно и всестранно следствие. Непосредствено след действието оценихме, че има редица пропуски в полицейските дейности и следствието и възложихме със заповед на министъра дисциплинарни инспекции – по какъв начин са работили сътрудниците от районното в Стамболийски и ОДМВР-Пловдив “, добави Коцев.

След убийството инспекцията на Министерство на вътрешните работи откри основни пропуски и нарушавания в дейностите от страна на полицейските органи.

Дисциплинарно уволнени бяха някогашният шеф на ОДМВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното ръководство в Стамболийски - основен контрольор Ангел Керпиев. Временно отхвърлен от служба е и контрольор Дамян Капов.

24-годишния Димитър Малинов от Цалапица изчезна на 20 юли. Седмица по-късно беше обявено, че е бил погубен и тялото му е открито заровено под строителни боклуци край селото. Установен като причинител е Рангел Бизюрев от Цалапица.

Във връзка с закононарушението бяха арестувани двама близнаци от Цалапица. Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвиняване за помагачество на Рангел Бизюрев.

Близките на Димитър упорстват за нов следствен опит. По думите на майката Атанаска Бакалова има очевидец, който бяга към мястото, където е бил синът ѝ.

Роднините на Димитър упорстват още мярката на двамата близнаци да бъде изменена, а посоченият за причинител Рангел Бизюрев да бъде открит, както и да бъде повдигнато обвиняване на шефа на районното в Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР