В Пловдивско още треперят от убийството на Милена, заклана от годеника ѝ

...
Убийство окървави коледно-новогодишните празници в пловдивското село Куртово Конаре през
Коментари Харесай

Убийство окървави коледно-новогодишните празници в пловдивското село Куртово Конаре през 2016 година. Колеги на 26-годишната Милена я намират мъртва в близост с дома й.

Веднага звънят на полицията, за да съобщят за трагедията. Униформените окупират селото, след като установяват, че става въпрос за убийство. Съвсем естествено, първият заподозрян е годеникът на жертвата, припомня "".

Романтичната връзка на Илиян Рангелов и Милена Динова започнала през 2014 година. Двамата бързо се обикнали и не откъсвали поглед един от друг. В началото на следващата година влюбените потеглили към Гърция. Отседнали за 4 месеца при майката на момичето, която живеела там отдавна. През това време Милена се хванала да работи. Илиян обаче си стоял вкъщи, тъй като не намерил с какво да си изкарва прехраната там. Така часовете без половинката му се превръщали в цяла вечност.

Това разминаване в темпото на ежедневието изнервяло младежа и той често провокирал скандали с 26-годишната жена. Ревнувал я от всичко, включително от работата и от факта, че прекарва много повече време с колеги, а с него се засичат едва за няколко часа. Майката на Милена още тогава забелязала странности в характера му и не го харесвала. Рангелов също нямал топли чувства към нея. “За какво ме докара, да ме командва майка ти ли?”, упреквал той половинката си.

Заради редовните разправии решили да си дойдат в България. Установили се в село Куртово Конаре, където Илиян имал къща. Милена веднага започнала работа към частна фирма в съседното Ново село. Вземала дневни и нощни смени. Илиян пък бил нает на работа в Пловдив, редовна смяна. Всичко отново потръгнало постарому, някои дори завиждали на привързаността им.

Макар и добре да прикривал обаче ревността си, Илиян не успял да я превъзмогне. През 2016 година разправиите между двамата влюбени зачестили. Карали се яростно, наричали се с всякакви имена. После бурята отминавала, а Милена и Илиян продължавали напред. Така в рамките на няколко дни отношенията им преминавали през всички възможни състояния. Ревнивият мъж ѝ забранявал много неща, дори да пие по кафе със свои приятелки. Милена се чувствала като затворник, но търпяла в името на любовта. Не подозирала обаче, че ревността на половинката й отдавна се е превърнала в болестно състояние, което може да се окаже смъртоносно.

На Коледа 28-годишният мъж решил да поднесе мечтания подарък на любимата си - годежен пръстен. Така в края на годината Милена и Илиян вече били сгодени. Привлекателната дама си позволила да мечтае за сватба и за всички хубави неща, свързани със семейния живот. Този миг обаче бил краткотраен.
Три дни по-късно двамата се разделили - завинаги.

След като приключил работния ден, Илиян се прибрал от Пловдив в Куртово Конаре. Отбил се в заведение в селото, където се видял с познати. В компанията пил вино. Към 22.30 часа си тръгнал. В дома си заварил своята годеница. Милена си почивала, тъй като след малко трябвало да ходи на работа. Била нощна смяна. Между влюбените възникнал поредният скандал. Караницата продължила няколко минути и изкарала Милена извън кожата й. В плен на емоциите, тя му казала, че ще го напусне, и излязла от стаята. Илиян побеснял.

Междувременно телефонът й звъннал. Търсели я нейни колеги, за да я вземат за работа с кола. Разбрали се да се чакат след минути. Милена се приготвила и тръгнала за нощна смяна.

Илиян станал от леглото. Умът му бил замъглен от ярост. Минал през кухнята на къщата, откъдето взел нож с черна дръжка. Острието било с дължина 14,5 см и с ширина 2,2 см. Отворил вратата и тръгнал след 26-годишната жена. На около 20 метра от къщата, в която живеели, Илиян я настигнал. Хванал я за дясното рамо и със сила я завъртял към себе си. Той замахнал силно с ножа, като я пробол през дрехите в областта на лявата половина на гръдния кош. Тялото на Милена се строполило на земята. Не след дълго починала на място от остра кръвозагуба.

След това Илиян се прибрал в дома си. Измил ножа и го прибрал, за да заличи следите, след което заключил входната врата на двора и си легнал да спи. Няколко минути по-късно колегите на Милена забелязали бездиханното й тяло на улицата. Около нея всичко било в кръв. Те подали сигнал на тел. 112 веднага. Среднощният ужас продължил часове наред. На място пристигнали разследващи, които се заели със случая. Било установено, че става въпрос за убийство - че Милена е била намушкана и че има убиец на свобода.

Съвсем естествено, подозренията се насочили към годеника на жертвата. Полицаите потропали на вратата му. Илиян отворил, като се престорил на сънен. Съвсем спокойно заявил, че годеницата му се приготвила и тръгнала за нощна смяна, след което си легнал. Униформените му съобщили за смъртта на Милена, а той се направил на изненадан и съкрушен. Обадил се на баща й Кръстьо и му казал: „Милена е цялата в кръв, елате!“. Родителят бил съкрушен. По това време бившата му съпруга Ангелина била в Гърция. Тя хванала първия полет за България и се прибрала.

Илиян Рангелов продължил да се преструва пред полицаите, като демонстрирал актьорски заложби. Рухнал до тялото на Милена на улицата и започнал да крещи: “Кой ми я отне, ще го намеря и убия”. С преструвките обаче било свършено когато в шкаф в дома му полицаите открили кухненския нож, с който е извършено убийството.

Илиян бил задържан и отведен в районното полицейско управление в Стамболийски. След продължителен разпит той направил самопризнания. Но твърди, че не й е посегнал без причина. Милена го била обидила, наричайки го „боклук мръсен“. Рангелов лансира версията, че е бил заслепен и воден от гнева, като едва след трагедията осъзнал какво всъщност се е случило. Така или иначе е обвинен в убийство. В средата на следващата година е даден старт на делото срещу него. Илиян няколко пъти сменя защитната си версия. Дори се опитва да прехвърли вината върху психичноболен.

По време на делото става ясно, че няколко дни след задържането му в ареста Илиян пробвал да се самоубие. "Махнах желязото на запалка и си прерязах вените", признал самият той в съдебната зала. По думите му, причината да си посегне е натиск на разследващите върху него да признае вина. 28-годишният мъж твърди, че дал фалшиви самопризнания под влиянието на полицаите. А следователка го прилъгала да напише самопризнания и да се подпише под тях.

Близките на жертвата въобще не вярват, че искал да се самоубие, а по-скоро, че продължава да се преструва и да преиграва, за да спечели благосклонността на магистратите в съдебната зала. В крайна сметка Илиян не признава вина и настоява делото да тръгне по общия ред, с разпит на всички свидетели и вещи лица.

“Не допусках нито за миг, че Илиян е извършителят. Не можех да си представя, че ще я убие като животно и ще я остави на улицата да ѝ изтече кръвта”, заявява майката на едно от заседанията в Окръжния съд в Пловдив.

Рангелов бе признат за виновен в убийство и получи 14 години затвор на първа инстанция. Апелативния съд завиши наказанието му с 2 години и той получи наказание от общо 16 години престой зад решетките. След обжалване делото за смъртта на Милена стигна до ВКС. Върховните магистрати решиха да върнат случая за ново разглеждане заради допуснати грешки. Така сагата започна отново в Окръжния съд в Пловдив.

Четири години и половина след убийството се стига до окончателна развръзка. В началото на април тази година ВКС потвърди 15-годишна присъда при първоначален строг режим на Илиян Рангелов за убийството на Милена. Той е признат за виновен в това, че умишлено е умъртвил половинката си, като е обявен за невинен по първоначално повдигнатото му обвинение, че убийството й е извършено с особена жестокост. Рангелов е осъден и да заплати на родителите на Милена по 180 000 лева обезщетение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР