Убийствените слънчеви бури могат да спрат интернета и захранването за

...
Убийствените слънчеви бури могат да спрат интернета и захранването за
Коментари Харесай

НАСА с нова система - предвижда природни катаклизми 30 минути по-рано

Убийствените слънчеви стихии могат да спрат интернета и зареждането за часове – и ще имате единствено 30 минути, с цел да се подготвите, съгласно изследване на НАСА.

Американската галактическа организация е създала нова система с изкуствен интелект, която да планува по кое време разрушителни събития ще връхлитат Земята.

Системата е най-модерното, с което разполагаме и все пак ни дава единствено 30 минути, които може да не са задоволителни, с цел да се подготвим за цялостен мрак.

Въпреки това хората към този момент могат да подхващат стъпки, с цел да се приготвят за рисково слънчево събитие. Някои от тях са да се подготви комплект за оцеляване и да се отпечатат копия на цифрови документи.

От НАСА оповестиха създаването на компютърен модел, наименуван DAGGER (официално Deep Learning Geomagnetic Perturbation) през март, само че проучването към този момент набира социална известност, пише Вести.бг. 
 
Международен екип от откриватели на Frontier Development Lab – партньорство, включващо НАСА, Геоложката работа на Съединени американски щати и Министерството на енергетиката на Съединени американски щати – употребява AI, с цел да търси връзки сред слънчевия вятър и геомагнитните разстройства.

Изследователите са приложили AI способ, наименуван „ задълбочено образование “, който образова компютрите да разпознават модели въз основа на предходни образци.

Екипът употребява технологията, с цел да разпознава връзките сред измерванията на слънчевия вятър от хелиофизичните задачи.

Тези задачи са сонди, деликатно ситуирани в космоса, с цел да основат набор от датчици, които работят дружно, с цел да учат слънцето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР