Убийствени коментари заляха социалните мрежи заради полицейското насилие в Париж

...
Убийствени коментари заляха социалните мрежи заради полицейското насилие в Париж
Коментари Харесай

В Туитър: Русия нахлува в Париж? Не, това е френската полиция срещу собствения си народ...

Убийствени мнения заляха обществените мрежи поради полицейското принуждение в Париж по време на митингите на така наречен " Конвой на свободата " в събота. В митингите против ограничаващи коронавирус ограничения в цяла Франция са взели участие общо 32 000 души, над 7500 от които са излезли по улиците на Париж. Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне митингите, а видеа в обществените мрежи демонстрират фрагменти на полицейско принуждение.

" Срам за диктатурата в Салвадор! О, не. Това се случва в Париж? Париж е нападнат от съветски войски? О, не, това са френски служители на реда против своя личен народ, който обеднява от ден на ден и повече. Но еврото ще оправи нещата, нали? ", написа консуматор под прякора Grand Angle Crypto.

Shame on Salvador under Dictatorship!
Oh, wait? This is happening in Paris? Paris is under attack by Russian troops?
Oh non, wait, this is french policeman against is own population which became poorer ans poorer!
But euro will fix this, right?
— Grand Angle Crypto (@GA_Crypto_)

Друг консуматор пък разгласява фрагменти по какъв начин група служители на реда се нахвърлят с палки върху кротичък минувач, който с нищо не ги предизвика.

Watch this cop attack a young lad on the streets of Paris tonight. Opens up his head without any provocation at all. Hope you’re ok comrade. Fck the Police.
— GhostofDurruti (@RobTheRich0001)

На друго видео се вижда по какъв начин полицията нападна протестиращите със сълзотворен га-

Police desperate to stop the Freedom Convoy in Paris...
Funny I thought you were meant to protect & serve the people... not attack them!!
????????❤️????????❤️????????❤️????????
— Amara Lee????❤️pure blood ❤️???? (@Amaralee23)

Протестиращите приканиха за анулация на имунизационните пропуски, които са наложителни в страната за достъп до кафенетата и музеите, както и за пътувания на дълги дистанции. По време на митингите са арестувани десетки жители, наложени са стотици санкции за нарушение на публичния ред.

Около 7000 служители на реда са били мобилизирани във френската столица. Протестът показва взаимност и поддръжка за стачкуващите канадски водачи, които блокираха столицата Отава и редица основни транспортни точки в страната.

Първоначално техният митинг стартира против условието на наложителна имунизация на водачите, влизащи от Канада в Съединени американски щати, само че последователно прерасна в всеобщо неодобрение против противоепидемичната политика на държавното управление.

От френската столица " Конвоят на свободата " се насочи към Брюксел, където полицията е вдигната по паника.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР