Убитият в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса се

...
Убитият в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса се
Коментари Харесай

Това беше неудобно. Нотариуса се е хвалил с близостта си до Гешев и заместниците му, каза Бакалова

Убитият в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса се е хвалил както с близостта си до някогашния основен прокурор Иван Гешев , по този начин и до неговите заместници. Това съобщи в четвъртък Ивайла Бакалова пред депутатите от за изследване на активността на Божанов.

Твърдението ѝ идва, които си разменят Гешев и краткотрайният правоприемник на поста му Борислав Сарафов , който преди беше негов заместител. Сарафов неотдавна съобщи обществено, че предшественикът му " излиза пред скоби " в кръговете към Божанов и Петьо Петров - Еврото , махленски в аферата " Осемте джуджета ". А Гешев напомни, че точно Сарафов е сниман с Еврото пред едноименния ресторант.

Бившата Мис България Бакалова и предприемачът Веселин Денков бяха поканени на чуване в комисията, защото бяха герои в следствието на Антикорупционния фонд (АКФ), въздействието на Нотариуса в закритите към този момент профилирани съд и прокуратура.

В рамките на следствието Бакалова записва, които я убеждават да заплати пари, с цел да освободят Денков от ареста, с който тогава живеят дружно. Сред тези, с които тя разисква опциите за освобождението на Денков, са Мартин Божанов, юристът и някогашен антимафиот Емил Писков и Яне Янев , някогашен народен представител и екссъветник на Бойко Борисов , до момента в който беше министър председател.

След назначението на Бойко Рашков за длъжностен вътрешен министър през май 2021 година, Бакалова се среща с него, с цел да му опише по какъв начин е била изнудвана. След това ГДБОП прави разработка против Нотариуса. В края на 2022 година тя е предадена на Софийската градска прокуратура (СГП), която сега проверява хипотетичната група на Божанов за закани против магистрати, имотни измами, пране на пари и търговия с въздействие.

Докато Министерство на вътрешните работи е проверявало Нотариуса, са били събрани няколко папки с информация за него, в това число и данни къде държи флашки с компромати за магистрати, описа Бакалова пред депутатите в четвъртък. По думите ѝ след промяната на Рашков отпред на Министерство на вътрешните работи през юни 2022 година тези данни са се " изгубили ".

" Тогава беше казано къде Божанов си държи флашките с компромати. В един миг се смени министърът и всичко завърши. Според мен тази директория се изгуби - дали в ГДБОП, или в прокуратурата… Доста хора споделиха много неща ", сподели Бакалова.

Тя добави, че след промяната на Гешев със Сарафов отпред на прокуратурата тя е била поканена да даде показания в СГП:

" Там споделих нещо, което не беше доста прелестно. Казах, че самият Божанов в диалог ми е казвал, че не е непосредствен единствено с основния прокурор, а и с неговите заместници. Като че ли това беше неловко на тези, които ме разпитваха, тъй като всеки си пази работата. "
 Прокурор Невена Зартова  Прокурор Невена За </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР