Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е искал не по-малко от 100 000 евро“

...
Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е искал не по-малко от 100 000 евро“
Коментари Харесай

Нотариуса искал „не по-малко от 100 000 евро“ от Ивайла Бакалова, за да пуснат приятеля ѝ от ареста

Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е желал „ не по-малко от 100 000 евро “ от „ Мис България 2001 “ Ивайла Бакалова, с цел да пуснат нейния другар от ареста. За това описа самата тя в ефира на bTV.

Той се свързва с нея през общи познати и няколко пъти е опитвал да провежда среща.

Извършителят и поръчителят към момента на са известни

„ След като стартира да цитира обстановка, която е станала в правосъдна зала, преценихме, че е добре да се видя с този човек “, описа Бакалова.

„ Моят мъж беше в ареста без безусловно никакви доказателства – по-скоро по политически аргументи, тъй като е забелязан на митингите от 2020 година Сметнато е, че той е опасност за тогавашното държавно управление. Измисли се едно скалъпено обвиняване. Този човек тогава се свърза с мен, с цел да ми каже, че той няма да излезе от ареста, в случай че не се вкарат връзки. Да не гледаме дали е почтен, или отговорен, тъй като доста почтени хора стояли в арестите. Това беше неговият аргумент – че без такава помощ, няма да излезе “, описа още „ Мис България “.

Хора, които го познават, го дефинират като един от търговците на въздействие в правосъдната система

„ Това предложение за 100 000 евро пристигна от юриста, с който тогава работеше Мартин Божанов. Това е един тип абонамент, по-късно могат да изискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов “, сподели Ивайла Бакалова.

Тя прави и записи с диалозите си с Нотариуса. На въпрос не се ли е тормозила, че ще пострада, Бакалова отговори: " Страхът в този миг не беше водещ. Не се притеснявах, тъй като се борех за някакъв тип правдивост. Когато знаеш, че си изцяло почтен, имаш един единствен излаз - не да платиш, а да ги изобличиш. Мишките, както ги назовавам, не обичат светлината. "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР