Убитият Мартин Божанов , който е имал влияние в съдебната

...
Убитият Мартин Божанов , който е имал влияние в съдебната
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: От записи на Бакалова си личеше, че Божанов е от кухнята на спецправосъдието

Убитият Мартин Божанов, който е имал въздействие в правосъдната система и върху магистрати, е бил водач на група, уреждала проблеми с правораздаването на хора с пари. Това съобщи Андрей Янкулов, старши юридически специалист в АКФ.

Нотариуса е един от хората, на които са звъняли, е Ивайла Бакалова, чийто другар Веселин Денков, е арестуван по обвиняване за присъединяване в незаконна група за лихварство.

„ Бакалова ни ги даде. От многото диалози, провела с хора, огромна чата от тях са такива, които нямат такова въздействие. Но имаше няколко, от които единия е Божанов, и си личеше, че е осведомен със обстановката в правосъдната система, и с делото, което се води. По метода, по който приказва, информацията, която има, личеше, че е от кухнята на профилираното правораздаване “, сподели Янкулов.

Според него, щом групата може да назначи брачната половинка на Божанов в ГДБОП – това е образец за въздействието на групата по върховете на ръководството: „ Правосъдната система не се задейства по съответен метод след тези данни. Сам по себе си този факт приказва за равнищата, до които са достигали престъпните организации.”

„ Петьо Петров изчезна – хипотетичният водач на другата такава мрежа. Сега Божанов е погубен. Тази повтаряемост може би би трябвало да ни наведе на мисълта, че има очистване на водачите на такива организации, с цел да не стане публично притежание информацията, с която разполагат тези групи. Няма подозрение, че такива хора имат доста информация за доста хора от властта”,, безапелационен е Янкулов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР