Убитият граничен полицай до с. Голем Дервент е бил прострелян

...
Убитият граничен полицай до с. Голем Дервент е бил прострелян
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Няма да има кадрови промени в Гранична полиция заради някой изрод

Убитият граничен служител на реда до с. Голем Дервент е бил прострелян до момента в който е проверявал срез на оградата по границата, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той е бил прострелян в главата като е умрял още при първия изстрел.

" След 20 часа нощес в региона на 242 пирамида до селото граничен наряд в състав серж. Петър Бъчваров и чиновник на Министерство на вътрешните работи се натъкват на срез на оградата. Слизайки от моторното транспортно средство, нашият чиновник насочва фенера към въпросния срез в оградата, последва незабавно изстрел от Турция като още с първия изстрел сътрудника е погубен. Стрелят и по сержанта, който за благополучие съумява да се крие зад МПС-то, а стрелбата продължава – 10-15 изстрела са създадени. За благополучие, той остава незасегнат, а групата, от която идват изстрелите, се отдръпва в дълбочина към вътрешността на Турция ", разгласи Тодоров.

Българските управляващи са осъществили незабавно контакт с турските си сътрудници, които уверили, че ще подхващат всички ограничения групата да бъде хваната и виновните за убийството да бъдат изправени пред закона.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев дефинира случилото се като невиждано и разгласи, че ще се вземат нови ограничения за сигурността на хората, които охраняват границата.

Патрулите ще бъдат въоръжени с дълго оръжие и ще стрелят при всяко подозрение за сигурността им.

" В случая става въпрос за престъпно действие и изключителна експанзия. Дотук сме се опитвали нашите чиновници да извършват дейностите си без ненужни вреди към хората, които се пробват да преминат границата. Уверявам ви, че в случай че има произшествия на границата оттук насетне, те няма да са ориентирани към нашите чиновници. Ще бъдем безусловно безкомпромисни към всеки, които се пробва да премине незаконно границата ", съобщи Демерджиев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР