Убитият 32-годишен граничен полицай Петър Бъчваров е единствено дете. Инцидентът

...
Убитият 32-годишен граничен полицай Петър Бъчваров е единствено дете. Инцидентът
Коментари Харесай

Близки на убития граничен полицай разказват какъв човек е

Убитият 32-годишен граничен служител на реда Петър Бъчваров е само дете. Инцидентът се случва при започване на промяната му, на следващия ден в родния му град Елхово е разгласен ден на печал.

Величка Динева е майка на граничен служител на реда и кметски наместник на пограничното село Вълча поляна. Синът ѝ е съученик и другар на починалия Петър Бъчваров.

„ 11 месеца бяха в Пазарджик, в една група са, постоянно са били дружно. Даже и нощес са били дружно, че довечера ще се събират да честват Архангеловден “, описа дамата пред БТВ.

След това Петър отива на работа.

„ Снощи до 5:00 часа са били дружно и по-късно се разделят и повече няма да се видят. Много тъпо, не виждам тази майка и този татко. Един наследник имат единствено “, добави тя.

Описва фамилията на Петър като положителни и възпитани хора.

„ Момчето беше първо, доста красиво, след това доста положително, добросърдечен, идвали са с моя наследник, били сме дружно в компания “, добави тя.

Като всеки кметски наместник на погранично село и Величка е подавала сигнали за преминаващи мигранти.

„ Не са предпазени служителите на реда. Нямат пълномощия, командированите служители на реда единствено вървят с тях “, съобщи тя.

От синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи също упорстват незабавно за повече хора и техника по българо-турската граница.

" Това си е ликвидиране. От другата страна се прострелва чиновник на Министерство на вътрешните работи, чиновник на страната ", съобщи заместник-председателят на УС на СФСМВР.

" Той беше един от нас и отиде, уповавам се, на едно по-добро място, по метод, по който не би трябвало да се случва ", добави ръководителят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

Синдикалистите виждат решение и в създаването на нов проект за обучаване на гранични служители на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР