Убитата в Рамбуйе административна служителка на местната полиция Стефани Монферме

...
Убитата в Рамбуйе административна служителка на местната полиция Стефани Монферме
Коментари Харесай

Френският премиер: Радикалните ислямисти водят война срещу нас

Убитата в Рамбуйе административна служителка на локалната полиция Стефани Монферме стана жертва на ислямисткия тероризъм, съобщи министър председателят Жан Кастекс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Убийството на 49-годишна майка на три деца беше осъществено от тунизиец, който по-късно беше убит от полицията. Това беше последното от серията ислямистки набези на френска територия през последните години. Президентските избори във Франция са планувани за следващата година и се чака проблеми като ислямизма, имиграцията и незаконното принуждение да са измежду водещите тематики, отбелязва Ройтерс.

" Стефани беше убита, тъй като представляваше френската полиция и държавната власт. Тя беше убита, тъй като служеше на Франция ", акцентира Кастекс на церемонията в памет на починалата, в наличието на водещи полицейски и държавни чиновници.

" Ислямисткият тероризъм ни е оповестил война, само че това е война, водена от страхливци. Само страхливец може да нападне жена, която, заради работата си, не е носела оръжие. Ислямисткият тероризъм не може да се помири с вярата на жителите във френската република, с техните дейности по отбрана на свободата ", добави френският министър председател.

Той акцентира, че терористът е крещял " Аллах акбар " по време на нападението и дефинира това като " огорчение към всички вярващи ". " Нито един набожен от нито една вяра няма право да произнася божието име, до момента в който убива хора ", съобщи Кастекс.

Френският министър председател акцентира, че радикализацията постоянно се случва под въздействие на обществените мрежи. Методите за противопоставяне на терористите, в това число наблюдаване на мрежите и подозрителните лица, би трябвало да се усъвършенстват непрекъснато, означи той.

В края на церемонията Кастекс награди Монферме посмъртно с най-високото френско отличие, правейки я джентълмен на Ордена на Почетния легион. Отдадена й беше респект и с минута безмълвие, преди да бъде изпълнен френския народен химн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР