Убиецът на студентката Виола изправи пред Темида. Софийският градски съд

...
Убиецът на студентката Виола изправи пред Темида. Софийският градски съд
Коментари Харесай

Убиецът на Виола проговори: Любовта е странно нещо

Убиецът на студентката Виола изправи пред Темида. Софийският градски съд гледа делото против Стефан Станев, упрекнат за зверското ликвидиране на 29-годишната си другарка.

"Заслужавам сред 20 и 30 години затвор. Това не трябваше да се случва ", сподели подсъдимият единствено пред NOVA малко преди началото на процеса.

"Съжалявам за сторенето. Любовта е нещо необичайно, необяснимо, водещо до разнообразни ситуции, задавате ми объркващи въпроси ", отговори той на въпроса "Какво е обич ".

Съдът одобри да гледа делото по съкратената процедура.

Това значи, че Стефан няма да бъде наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, а най-вече на предстоящото от него наказване - 20 години затвор.

Родителите на Виола - Валери и Райна, желаеха кръвнина от 350 хиляди лв. от килъра на щерка си.

Майката на Виола не устоя на детайлите, изчетени в правосъдна зала, и заплака, до момента в който слуша мъчителната технология на убийството. Убиецът й не погледна родителите й в очите.

В 5 часа на 23 юни, до момента в който момичето спи, Стефан взема решение да води диалог, който не се състоява.

Стефан се чувствал незадоволен във връзката и решил да я приключи, като убие младата жена.

Срещу Стефан е имало поредност от тъжби за домашно принуждение от някогашната му брачна половинка Благовеста, които са били неглижирани от прокуратурата. Тя написа писмо, което потресе всички и докара до инспекции. Все още няма резултат от тях.

Младият мъж ще дава отговор пред съда и за владеене на високорискови наркотични субстанции в жилището си.

В нощта на 22 юни 2017 година обвиненият и жертвата били в дома си. Николова споделила, че е изморена и легнала в стаята обособена за спалня, с цел да си почива. Станев стоял пред портативен компютър и четял във „ Facebook “. В един миг той решил да изпие една бира, след което взел „ екстази “, след това използвал и марихуана. Разходил се до спалнята, видял че Николова лежи, само че не спи и решил, че нещо я тормози, оповестява Софийска градска прокуратура.

Убиецът на Виола наръгал съкилийник с писалка

Задържаният за убийството на жена в София не съжалява

Бившата брачна половинка на Стефан: Прости ми, Виола, елементарни ми, че не те опазих!

Опитал се да я заприказва и когато тя не му отвърнала почнал да удря с ръце и с железен стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където лежала Виола, вдигнал стика за голф над главата си – в този миг тя уплашена и плачейки извикала: „ Извинявай,съжалявам, апелирам те стой,недей”, само че Станев нанесъл мощен удар със стика за голф по главата ѝ, в региона на лявата слепоочна орбитална област.

С него той й предизвикал открита тъпа черепно-мозъчна и лицева контузия. След удара стикът за голф се счупил като в ръката на Станев останала металната му ръкохватка.
Виола почнала да губи доста кръв, само че дишала, виждала и чувала. В този миг той преместил тялото ѝ от спалнята на земята и я блъснал повторно по главата със счупения железен край от дръжката на стика за голф, с което ѝ предизвикал нова лицева контузия. Започнал и да я души.

След като се отказал от тези си планове, станал взел от кухнята кухненски нащърбен нож с дължина на острието 20 см. Върнал се в спалнята и в миг, в който Виола към момента имала сърдечна активност и съзнавала какво се случва с нея почнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата ѝ. После взел различен кухненски нож, с който пробол в дълбочина от 3 см. гърба на Виола, в дясно от гръбначния дирек. Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож, с който нанесъл удар в шията на потърпевшата, като острието на ножа останало забито в шията ѝ, а пластмасовата ръкохватка на ножа в ръцете му.

Когато открил, че Николова не диша, Стефан Станев завил мъртвото ѝ тяло със завивката от леглото, сложил плюшена играчка - котарак върху натрупа ѝ и отишъл в прилежащата стая, изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР