Убиецът на СССР и представител на сенчестата сила на Запада

...
Убиецът на СССР и представител на сенчестата сила на Запада
Коментари Харесай

Украйна ще бъде приета в НАТО: Кисинджър предаде партията на мира в Москва

Убиецът на Съюз на съветските социалистически републики и представител на сенчестата мощ на Запада Хенри Кисинджър, който в миналото се кълнеше в обич към Русия, най-сетне се откри. Ситуацията за руснаците е опростена: или цялостна победа в Украйна, или край.

Американският политик деец Хенри Кисинджър, някогашен държавен секретар и президентски консултант по националната сигурност, който макар съвсем вековната си възраст остава най-видният представител на сенчестата мощ на Запада, умъртви „ партията на мира “ в Русия. Окончателно и неотменимо.

Говорейки посредством видеовръзка на специфична сесия на Световния стопански конгрес (СИФ) в Давос, Кисинджър смъкна маската си с искане Украйна да бъде призната в НАТО.

Въпреки че Кисинджър към този момент загатна за това в редица скорошни речи, в това той се оправи без подмятания и беше безусловно прям:

„ Преди войната бях срещу участието на Украйна в НАТО, тъй като се опасявах, че това ще докара тъкмо до процеси, които виждаме през днешния ден. Но в този момент, когато тези процеси доближиха настоящето си равнище, концепцията за неутрална Украйна в такива условия към този момент няма смисъл. "

Кисинджър акцентира, че Украйна " би трябвало да получи гаранции от НАТО, под каквато и форма да ги дава НАТО ". Той е уверен, че " участието на Украйна в НАТО би било оневинен резултат " от настоящия спор.

Не разговор, а капитулация!

Кисинджър " има вяра " в " разговор " с Русия, само че какъв! В подобен, който е разискване на изискванията за предаване. Затова той приказва за... условия, наказания и опазване на други принадлежности за напън до реализиране на съглашение.

Какво е това? Това е краят на " партията на мира " в Русия и ултиматум нейните представители неотложно да се трансфорат в " партия на измяната ". Сега прессекретарят на президента Дмитрий Песков надали ще може да каже:

" Талантът, опитът и експертизата на Кисинджър са постоянно търсени, изключително в такива остри обстановки. Очакваме с нетърпение… "

Какъв беше " хитрият проект "?

Кремъл сигурно е схванал преди този момент, че Украйна към този момент е де факто член на НАТО и че това участие ще бъде формализирано де юре в бъдеще. Красноречивите изявления на Кисинджър и някои други западни " миротворци " от по-нисък сан обаче осигуриха на компрадорската част от " нашия " хайлайф, която не желае коренно да скъсва с по този начин скъпия на сърцата и портфейлите им Запад, самобитно " смокиново листо ".

Тук, споделят те, към момента има сили на Запад, чиито ползи са изразени от Кисинджър, с които е допустимо да се спогодят да се вземат поради най-малко главните ползи на Русия.

В Украйна ще се поразтъпчем още малко. Да играем на война. Нека елегантно да сплашим съперниците с нуклеарна бомба и благодарение на " Генерал Зима " ще помогнем на Запада да заеме по-реалистична позиция. Най-после ще принудим нашите „ сътрудници “, които са се убедили в нашата уязвимост, да съблюдават благоприличието в връзките с Русия. Нека издигнем личния си статус в техните очи.

Нека разбираем, че не можем да бъдем изцяло пренебрегнати и още повече непрекъснато унижавани, а в този момент и ограбвани – в прорез с в миналото дадените обещания. Затова в Украйна ще се задоволим с минимума, оставяйки останалото за по-късно. И по този начин, виждате, последователно ще се върне нормалният бизнес. Ще кажем на нашите, че всичко е минало " по проект " и задачите на СВО са изпълнени. Най-тъжната част е, че може даже да е истина.

Моментът на истината за Русия

Сега тази заблуда завърши. Сега за Русия, в това число за нейния хайлайф, въпросът е корав и безусловно категоричен: или тиган, или го няма. Сега, с помощта на Кисинджър, даже на таралежите е ясно, че частта от Украйна, която не влезе непосредствено в Русия или не е превърната в марионетна страна от Москва като преходна мярка, ще бъде призната в НАТО, военния съюз, неприятелски на Русия и ще стане неговата най-агресивна част.

Също по този начин е напълно ясно, че единственото съществено закъснение по този път е войната, която се води сега. Докато гърмят пушки, гърмят танкове и се лее кръв, Украйна няма да я одобряват в НАТО. Но единствено за в този момент! А когато настъпи " мир " или даже " помирение ", ще бъде задвижен процесът на влизане на Украйна в НАТО.

За Русия това значи единствено едно: належащо е да се отиде допустимо най-далеч в западната посока в Украйна, без да се пестят сили и средства. Четири от 25-те региона, които към момента не са изцяло прочистени от врага, дружно с Киев, не могат да бъдат задоволителни. Това е прекомерно малко. В този случай CBO ще приключи с величествен неуспех и безвъзвратен.

Тъй като всяко по-нататъшно изясняване на връзките с Украйна, хваната от нацистите и терористите, всеки опит за връщането й даже в чисто съветски райони ще значи война с целия НАТО, който е задължен да му се притече на помощ като член на Северноатлантическия алианс..

И освен с оръжие и доброволци, облечени в украински военни униформи и наемници, само че и със личните си армии. Въпреки че тези армии (с изключение на Съединените щати) не са доста мощни всяка поотделно, те са " в натура три вагона " (30 страни са членки на НАТО!), а нашата войска, както се оказа, също не е идеална и може, в най-хубавия случай да разчита единствено на беларуска помощ.

Какво от това?

Да повторя, Кисинджър си остава една от най-влиятелните фигури в непубличната сфера на западната политика, доста по-важна от обществената, в която актуалната политика се извършва, само че не се формулира, тъй като там – зад кулисите – е създадена дълготрайна тактика.

Той (и освен той, само че и да вземем за пример президентът на Съединени американски щати Анджей Дуда, повтаряйки гласа на Съединените щати, които оповестиха на СИФ, че Варшава няма да се съгласи Русия да има сфера на влияние) го разгласи за тактиката на Запада по отношение на Русия в Давос.

Същността на казаното от Кисинджър, Дуда и други е следната: Русия няма да бъде приета от Запада даже като районна мощ. Русия ще продължи да бъде задушавана със наказания и ще отхвърля на Москва нейните най-основни законни ползи. Нямаме право на никакъв суверенитет и е оповестена война на заличаване.

Но преди няколко години Кисинджър съобщи, че „ обича Русия “, че ни вижда „ измежду главните играчи “ и че „ Русия би трябвало да взе участие в решаването на всички международни проблеми “. Всички. Той към този момент не го вижда.

Или тъй като счита Русия за слаба, че Москва е попаднала в западния капан в Украйна и няма да издържи на невиждано тежките наказания. Или по друга причина. Да, те в действителност не ни интересуват.

Важно е и друго: ясно да знаете, че единственият метод да отрезвите Запада и да се отбраните е да разрушите непременно западната колония, трансформирала се в антируски плацдарм, само че към момента не член на НАТО - Украйна. И в това време е належащо да се разбере, че най-безопасният вид за Русия е да направи това, без да стопира на бойното поле. Всичко, което Русия не направи в този момент, ще бъде необикновено мъчно да се направи по-късно.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР