Убиецът на Силвия Петрова е изключително образован и е успял

...
Убиецът на Силвия Петрова е изключително образован и е успял
Коментари Харесай

МВР: Убиецът на Силвия е изключително образован, високоплатен и с библейски вид

Убиецът на Силвия Петрова е извънредно просветен и е съумял ловко да заблуди управляващите в разкриването на закононарушението.

Драматични детайлности за жестокото ликвидиране на 40-годишната Силвия Петрова от Разград разкриха окръжният прокурор Тихомир Тодоров на взаимен брифинг с шефа на регионалната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи.

Убийството е осъществено в жилището, където живеело петчленното семейство.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Диян Минков изясни, че тялото на дамата е намерено след тридневни издирвателни дейности в региона на Западната промишлена зона на Разград. Къде са частите от натрупа, заровени на четири разнообразни места, им е посочено от брачна половинка на Силвия - 44-годишният Пабло Санчес, роден в Мексико, с испанско поданство и статут на дълготрайно пребиваващ в България.

Минков благодари на чиновниците от престъпния отдел и от други звена на дирекцията за разкриването на закононарушението, както и на доброволците и чиновниците на Държавното горско стопанство, които се присъединили в издирването на дамата. Съдействие за разкриването на закононарушението са оказали и чиновници от престъпния отдел на основната дирекция " Национална полиция ".

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров съобщи, че Санчес е извънредно ерудиран, актуален младеж. Завършил е стопанска система в Мексико Сити, работи на висока позиция на летището в Тенерифе, владее минимум четири езика, вегетарианец е, с богата обща просвета.

По думите на окръжния прокурор, в началото мъжът е " бягал от обстоятелството ", че знае къде е неговата брачна половинка. Беше построил едно удачно оправдание, сочейки места, които са надалеч от жилището им, където е осъществено действието, сподели Тодоров. Според него, ключът към разкриването на закононарушението се оказали данни от камери в града, като въз основа на тези доказателства Санчес се е пречупил и почнал да оказва цялостно подпомагане на криминалистите.

Окръжният прокурор акцентира, че към момента не е ясна повода за закононарушението, както и методът, по който е осъществено. " Зад библейския тип на мъжа, по този начин както наподобява, явно се крие злобен дявол. Не чакахме той да е създател на това действие ", описа Тихомир Тодоров. Той сподели още, че по подигравка на ориста, разкриването на закононарушението съответствува с рождения ден на най-голямото от трите им деца.

По думите на окръжния прокурор, има данни, че арестуваният за убийството на 40-годишната Силвия Петрова неин брачен партньор е проявявал принуждение над дами и в други страни в Западна Европа. Подробности за това обаче се чака да постъпят по линия на интернационалния продан на информация.

Мъжът е арестуван за 24 часа. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана на следващия ден в Разградския областен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР