Убиецът на Шиндзо Абе е искал да си отмъсти на,

...
Убиецът на Шиндзо Абе е искал да си отмъсти на,
Коментари Харесай

В. Фигаро: Убийството на Шиндзо Абе е свързано с религиозна секта

Убиецът на Шиндзо Абе е желал да си отмъсти на, съгласно него, разпространявана от някогашния японски министър председател религиозна фракция, която разорила майка му. Убийството докара до възобновяване на полемиката за връзката сред политиката и религията в Страната на изгряващото слънце, написа в. " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.

48 часа след убийството, японците отидоха до изборните урни, с цел да гласоподават на частични избори за горната камара на Народното събрание. Както се очакваше, партиите от ръководещата коалиция консолидираха позициите си, печелейки задоволително гласове за възможна конституционна промяна - тъкмо промяната, за която Шиндзо Абе се беше борил на вятъра през целия си живот, отбелязва френското издание.

В. " Никкей " окачестви това като " мрачна победа ", като ръководещата Либерално-демократическа партия (ЛДП) остава разтърсена от нападението - нещо нечувано в страната, която нормално заобикаля насилието, изключително политическото.

41-годишният причинител Тецуя Ямагами декларирал, че е желал да нападне водача на фракция, на която майка му дала спестяванията си, само че той отсъствал. Затова той стрелял по Шиндзо Абе, който съгласно него разпространявал сектата.

Водещите японски медии, които към момента не са посочили въпросната фракция, обявиха, базирайки се на полицейски източници, че килърът е имал " неправилното усещане " за връзки сред Абе и религиозната организация. Бившият министър председател обаче в действителност в действителност е бил обвързван с нея, отбелязва " Фигаро ". Името ѝ беше разкрито от японски таблоиди: става дума за Църквата на обединяването на Муун.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР