Убиецът на 18-годишната Андреа от врачанското село Галиче - Аксел

...
Убиецът на 18-годишната Андреа от врачанското село Галиче - Аксел
Коментари Харесай

Възмездие! Убиецът на Андреа от Галиче вече е във врачанския затвор, ще лежи 18 г.

Убиецът на 18-годишната Андреа от врачанското село Галиче - Аксел Олеков, към този момент е с влезнала в действие присъда и е настанен във врачанския затвор, заяви юристът на бащата на умъртвеното момиче Димитър Марковски.
„ Аксел не е обжалвал 18-годишното си наказване и по тази причина към този момент е в пандиза. Трябваше да лежи доживот, само че поради това, че е бил малолетен, когато е умъртвил Андреа, нямаше по какъв начин да получи по-тежка присъда. Главният прокурор Иван Гешев даде обещание правдивост, само че присъдата към този момент е реалност. Освен това след 9 години Аксел може да изиска да излезе предварително от пандиза. Законът разрешава на малолетните нарушители да изтърпят 1/3 от наказването си “, изясни Марковски.
На 4 ноември Окръжният съд във Враца призна Аксел Олеков за отговорен за това, че на 11 януари, 2020 година е лишил по изключително непосилен метод живота на момичето в дома му, откакто е проникнал в жилището измежду нощ, а по-късно е изнасилил и ограбил жертвата. За осъществените четири закононарушения магистратите дефинираха едно общо наказване от 18 години.
"Клиентът ми се отхвърли от обжалване на присъдата и аз съм задължен да уважа неговото предпочитание като негов длъжностен бранител ", съобщи юрист Калин Кънчев, който бранеше по време на процеса подсъдимия Аксел.
Последните думи на килъра, преди да бъде произнесена присъдата, бяха, че съжалява за стореното. Той призна обвиняванията на прокуратурата като се изключи това за изнасилването на момичето. Твърдеше, че не е осъществил сексуален контакт с Андреа без нейното единодушие.
Преди това Аксел Олеков е направил цялостни признания пред следовател и арбитър. "Съдиите го питаха: „ Някой да те е карал да твърдиш, че си изнасилил момичето? “ Той отговори, че никой не е упражнявал върху него напън. В същото време не можа да отговори за какво преди е приказвал за обезчестяване, а в този момент отхвърля “, разяснява юрист Марковски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР