Uber въвежда временна горивна такса, за да се бори с

...
Uber въвежда временна горивна такса, за да се бори с
Коментари Харесай

Uber въвежда временна такса от днес заради скъпите горива

Uber вкарва краткотрайна горивна такса, с цел да се бори с покачващите се цени на горивата.

Това заяви компанията, акцентирайки, че парите ще отидат непосредствено за водачите.

Допълнителната такса ще влезе в действие от през днешния ден в Съединени американски щати и ще важи минимум 60 дни, оповестява T+L.

Потребителите ще заплащат 45 цента или 55 цента спомагателна такса за всяко пътешестване с Uber, както и 35 цента или 45 цента спомагателна такса за всяка поръчка на Uber Eats, според от тяхното местонахождение.

От Uber показват, че спомагателната такса се основава на междинното разстояние за пътешестване и нарастването на цените на горивата.

„ Знаем, че цените се повишават, по тази причина направихме всичко допустимо, с цел да помогнем на водачите и куриерите, без да натоварваме прекалено много потребителите “, споделят от компанията.

„ През идващите седмици планираме да следим деликатно противоположната връзка от консуматори, куриери и водачи. Също по този начин ще продължим да наблюдаваме придвижването на цените на горивата, с цел да определим дали би трябвало да създадем спомагателни промени. “

Компанията отбелязва, че пътуванията и поръчките на Uber Eats в Ню Йорк са изключени от спомагателната такса. Причината е, че водачите в Голямата ябълка към този момент получиха нарастване от 5.3% на 1 март.

През последните две седмици междинната цена на елементарния бензин в Съединените щати се е нараснала със 79 цента, до 4.43 $ за галон, съгласно Асошиейтед прес. Увеличението идва на фона на продължаващата съветска инвазия в Украйна, при която милиони цивилни избягаха в прилежащи страни и хиляди починаха в боевете.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР