Uber Technologies Inc иска да продаде дялове в нестратегически активи,

...
Uber Technologies Inc иска да продаде дялове в нестратегически активи,
Коментари Харесай

Uber иска да продаде дяловете си в Didi

Uber Technologies Inc желае да продаде дялове в нестратегически активи, в това число присъединяване си в основаната в Пекин Didi Global Inc, сподели основният изпълнителен шеф на софтуерната компания, който разказа китайския пазар като сложен и с дребна бистрота, съобщи „ Ройтерс “.

Американският бранд се отдръпна от Китай през 2016 година, откакто харчеше над милиард $ годишно поради ценова война с Didi. В последна сметка продаде интервенциите си в Китай на Didi в подмяна на дял от нея. Така сега Uber има 12,8% от съперника си.

„ Не имаме вяра, че делът ни в Didi е стратегически. Те са съперник, Китай е много сложна среда с доста дребна бистрота “, разяснява основният изпълнителен шеф Дара Хосровшахи по време на виртуален чат с анализатор на UBS. Компанията не бърза да продава акциите.

Според него доста от компаниите, в които Uber има дял, неотдавна са станали обществени и към момента са в интервал на блокиране (когато вложителите по време на листване не могат да продават акции), добавяйки, че Uber ще продължи да държи някои дялове по стратегически аргументи.

Акциите на Uber нарастнаха с 4,3% до 37,26 $ след мненията на Хосровшахи. Компанията има към 13,1 милиарда $, свързани с вложения в други компании към края на третото тримесечие, в това число 4,1 милиарда $ в Didi.

Някои вложители имат терзания, че с сходни инвестиции Uber изпраща сигнал на пазара, че дяловете в други компании са по-привлекателни от влагането на капитал в личните интервенции на Uber.

Тази седмица стана ясно, че китайските компании, листвани на Уолстрийт, евентуално ще бъдат откъснати от финансовите пазари в Съединени американски щати през идващите три години поради напрежението сред Вашингтон и Пекин. По-малко от шест месеца откакто дебютира на борсата в Щатите, Didi съобщи, че ще се отпише от Нюйоркската фондова борса и вместо това ще направи проекти за листване в Хонконг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР