Растежът на Uber след пандемията се забавя

...
Uber съобщи, че приходите му са се увеличили с 14%
Коментари Харесай

Uber съобщи, че приходите му са се увеличили с 14% през последното тримесечие, отбелязвайки по-бавен темп на растеж в сравнение с последните тримесечия, когато продажбите скочиха, тъй като пътниците се върнаха към навиците си отпреди пандемията.

Компанията във вторник отчете приходи от 9,2 милиарда долара за тримесечието, приключващо през юни, което е 14% увеличение спрямо същия период на миналата година, което просто не отговаря на прогнозите на Wall Street. Броят на пътуванията на клиентите е нараснал с 22% през тримесечието.

Компанията отчете първата си некоригирана оперативна печалба от 326 милиона долара. Освен това отчете рекорден тримесечен свободен паричен поток от 1,1 милиарда долара.

Uber също каза, че брутните резервации (сумата, платена от клиентите) са се увеличили с 16% на годишна база до 33,6 милиарда долара. Пътуванията през тримесечието са нараснали с 22% до 2,3 милиарда, или приблизително 25 милиона пътувания средно на ден.

„Силното търсене, новите инициативи за растеж и продължаващата дисциплина на разходите доведоха до отлично тримесечие“, каза изпълнителният директор на Uber Дара Хосровшахи в изявление, придружаващо резултатите.

Централен офис на Uber в Сан Франциско, Калифорния, САЩ, в четвъртък, 27 април 2023 г. Очаква се Uber Technologies Inc. да публикува данни за печалбите на 2 май. class= Централата на Uber в Сан Франциско, Калифорния, САЩ, в четвъртък, 27 април 2023 г. Очаква се Uber Technologies Inc. да публикува данни за приходите на 2 май. Дейвид Пол Морис/Блумбърг/Гети изображения

„Тези резултати също се изразиха в силна ангажираност на водачи и куриери, като 6 милиона шофьори и куриери спечелиха рекордните 15,1 милиарда долара през тримесечието“, добави Хосровшахи.

Акциите на Uber се повишиха с около 4% по време на предпазарната търговия във вторник сутринта, тъй като компанията предложи розови насоки за текущото тримесечие. Акциите на Uber са се удвоили от началото на годината.

Досега Uber се справяше с възстановяването си от пандемията много по-добре от главния си съперник Lyft. Lyft трябва да отчете тримесечни печалби следващата седмица във вторник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР