Убеждаването на Иран да напусне Сирия не е проблем на

...
Убеждаването на Иран да напусне Сирия не е проблем на
Коментари Харесай

Владимир Путин: Руснаците ще идат в рая при евентуална ядрена война

Убеждаването на Иран да напусне Сирия не е проблем на Русия. Техеран и Дамаск би трябвало сами да решат и да се договорят. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин на Валдайския конгрес, оповестява ТАСС.

„ По мотив Иран. Това напълно не е наш проблем – да уговаряме Иран да излезе от територията на Сирия. Сирия и Иран са суверенни страни, те би трябвало сами да уреждат връзките си. Да, ни имаме съществени, дълбоки връзки и с Иран, и със Сирия. Още повече, че в хода на полемики, на разговор с иранските сътрудници, взехме решение някои въпроси, в това число и изтеглянето на ударните оръжейни системи от израелската граница, от Голанските възвишения “, напомни водачът на Кремъл.

"Руснаците ще идат в парадайса при положение на възможна нуклеарна война, защитавайки се с войнска решителност ", увери съветският президент, само че акцентира, че всеки агресор, употребявал атомно оръжие против неговата страна, ще бъде погубен.

"Агресорът би трябвало да разбере, че наказването ще бъде неизбежно и че ще бъде погубен. А ние, като жертви на експанзия, като мъченици, ще отидем в парадайса. А те, те просто ще умрат, даже няма да имат време да се разкаят ", съобщи Путин.

Ако се стигне до нуклеарна война, Русия "не може да бъде инициаторка на сходна злополука, тъй като ние нямаме идея за предпазен удар ", акцентира съветският президент. Той добави, че в сходна обстановка Москва ще изчака да се увери, че е обект на нуклеарно нахлуване, само че няма да употребява първа тези оръжия.

Русия счита, че новата нуклеарна теория на Съединени американски щати, призната при започване на тази година, е войнствена и антируска. През 2016 година Путин разпореди усилване на съветските нуклеарни сили и рационализация на въоръженията в отговор на усилването на военното наличие на НАТО по границите на Русия, което Москва приема като опасност, напомня Българска телеграфна агенция.

През март съветският президент похвали в тирада пред Народното събрание новите оръжия, създадени от неговата страна и ги дефинира като непобедими. Това провокира опасения за нова конкуренция във въоръжаването със Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР