Убедителна победа за крайната десница и лидера ѝ Джорджа Мелони,

...
Убедителна победа за крайната десница и лидера ѝ Джорджа Мелони,
Коментари Харесай

Убедителна победа за крайната десница и Джорджа Мелони на парламентарните избори в Италия

Убедителна победа за крайната десница и водача ѝ Джорджа Мелони, която е на път да стане първата жена министър председател на Италия - резултат без казус от Втората международна война насам.

Партията на Мелони " Италиански братя " печели сред 22 и 26 % от гласовете, съгласно изследване на РАИ. Общият резултат на дясно-центристката коалиция, включваща още " Форца Италия " на Силвио Берлускони и " Лига " на Матео Салвини, е към 43%.

Лявоцентристкият блок, отпред с Демократическата партия, печели сред 25 и 29 % от гласовете, а придвижването " Пет звезди " на някогашния министър председател Джузепе Конте получава сред 13 и 17 %. Демократическата партия призна провалянето си на изборите.

Избирателната интензивност е била близо 64 % и е най-ниската в историята на Италия.

" Важно е да се знае, че в случай че бъдем призовани да управляваме страната, ще го създадем за всички. Ще го създадем за всички италианци. Ще имаме за цел да обединим хората, като се възползваме оптимално от това, което сплотява, а не от това, което разделя ", съобщи Джорджа Мелони, водач на " Италиански братя ".

" Не можем да не признаем успеха на десницата, предвождана от Джорджа Мелони, поради данните, следени досега. Това е тъжна вечер за страната, имаме вяра, че това не е положително нещо за Италия ", добави Дебора Серачияни, заместник-председател на Демократическата партия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР