Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото

...
Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото
Коментари Харесай

Александър Сиди, ВМРО: ГЕРБ и „Промяната” готвят кабинет, използвайки „Възраждане” за плашило

Убеден съм, че Вътрешна македонска революционна организация ще се върне в Парламента, тъй като в България към момента има място за образован и образован национализъм, разяснява Александър Сиди

е съпредседател на и лидер на листата на партията във 2-ри МИР- за идните на 2 октомври парламентарни избори. Той е на 40 години, роден е в Стара Загора и има богат опит в политиката. Народен представител е в последния постоянен кабинет в коалиция сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” в интервала 2017-2021 година Сиди е реакционер по убеждения и има съответни оферти за това по какъв начин България да се върне в политическата непоклатимост, която да успее да облекчи фрапантно живота на хората в икономическата и енергийна рецесия.

-Г-н Сиди, каква е вашата съществена цел и за какво приехте да сте лидер на бургаската листа?

-Това е част от дълготрайната политика на Вътрешна македонска революционна организация да обръща по-голямо внимание на райони като Бургаския и Варненския. Това са огромни изборни региони, които тежат съществено на политическата карта. Идеята е да се опитаме да притеглим по-голям избор на тези избори и да покажем, че всеки регион в страната е значим за нас. Бях номиниран в локалната конструкция, както останалите двама съпредседатели и одобрих с огромна чест и отговорност тази номинация.

-Задава се сложен парламент. Смятате ли, че ще може да се образува държавно управление?

-На процедура няма кой да отговори на този въпрос. Има обаче няколко сюжета, които за жалост стартират да се заформят и които могат да доведат до недобра обстановка в страната. Аз персонално, не като политик, а като жител, се надявам да се образува устойчиво държавно управление, тъй като всяко едно нещо зависи от стабилността в страната. Последното такова държавно управление бе това на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ”, последвано от година и половина безспорен безпорядък. Нищо не се случва, няма вложения, цените са ужасяващи, българските жители ще прежиевят една доста тежка зима, каквато не са преживявали от 1997 година насам. И за решаването на таман тези въпроси е належащо устойчиво ръководство.

-Какви са сюжетите, за които говорите?

-Случват се някакви подмолни игри. Нямам отговор на няколко значими въпроса. Така да вземем за пример водачът на ГЕРБ в първия ден на акцията сподели, че съгласно него „ Възраждане ” ще са втора политическа мощ. В този смисъл – какъв е ползата на Борисов да стартира тъкмо тази партия? Ние знаем доста добре, че тази политическа групировка „ Възраждане ” се държеше като съпротива, само че все пак гласуваше с ГЕРБ – по думите на хора от вътрешността на партията, в тази ситуация Елена Гунчева. Но не е единствено това повода за сходно изявление. Според мен Борисов сега основава един подмолен сюжет, в който на всички места приказва, че ще има ниска изборна интензивност, че хората няма да излязат да гласоподават. Точно това е концепцията, тъй като ниската изборна интензивност е добра за ГЕРБ, тъй като те са добре мобилизирана и е неприятна за техните съперници, които и да са те. Бойко Борисов се надява точно „ Възраждане ” да бъдат втори след 2 октомври, с цел да могат да бъдат „ плашилото ” – детайлът, който да слепи една евроатлантическа коалиция сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната ”.

Виждате, че от страна на ГЕРБ се хвърлят изявления, граничещи с безумие, единствено и единствено да се покажат по-верни на новите господари оттатък океана – на оня изкуфял дъртак и неговите представители тук на ул. „ Козяк ”. Всеки ден се приказва напълно и единствено про-американска изразителност за да се вземе някой различен глас от ПППП.

Най-скъпата акция на тези избори пък се оказа тази на „ Възраждане ” и това може да се види с елементарни сметки – че имат положителни спонсори, които са платили огромна сума. Въпросът е кой заплаща – тъй като той поръчва музиката. Казвам всичко това, тъй като съм уверен, че следва точно такава развръзка.

-Кампанията е към своя край. Какви са задачите на другите обединения, съгласно вас и какъв ще е крайният резултат?

Какъвто и сюжет да се върти в главата на Борисов, той е друг от това, което е значимо за българските жители. Те излизат, гласоподават и подреждат партиите по метода, по който те считат, че би трябвало да са подредени. В същото време в главите на „ Продължаваме промяната ” се върти различен сюжет, само че познавайки ги, по-скоро бих споделил, че в главите на „ Продължаваме промяната ” продължава да няма нищо. „ Демократична България ” са извънредно безредни в своята акция, тъй като най-голямата им опорна точка до момента бе това, че са врагове с Българска социалистическа партия и някогашните комунисти, а в действителност в последния мандат се „ гушнаха ” – единствено и единствено да ръководят малко. Ситуацията е патова и ужасяваща и в нея единствените, които страдат са българските жители. В 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание имаше политически обединения, които отговаряха пред своите господари в Брюксел и Вашингтон, имаше такива, които се отчитаха на Москва, само че нямаше такива, които да пазят българския народен интерес. Именно тук е ролята на Вътрешна македонска революционна организация – да се опита да сплоти тези естествени, грамотни хора с патриотични убеждения, които милеят за отечеството, но в действителност. Тях не ги вълнува от кое място ще купуваме газ, а той да е на ниска цена и сигурен. Вълнува ги да се направи всичко по силите ни да се опитаме да понижим цените и това няма по какъв начин да не се случи с едно ръководство, което се интересува от ориста на българите. Досега такива – нито в служебните кабинети, нито в безусловно нескопосаното държавно управление на „ Просто Киро ”, нямаше. Те бяха пристигнали с избрана съответна цел, която трябваше да свършат, прибраха едни пари от комисионните на газа и си потеглиха. В българския парламент би трябвало да има хора, които милеят за българщината и аз персонално не виждам друга политическа групировка, която да е такава, с изключение на Вътрешна македонска революционна организация.

-Ако Вътрешна македонска революционна организация влезе в Народното събрание, какви законови промени и какви ограничения ще предложите за намаляването на инфлацията и натиска против семействата?

-Всичко, което предлагаме, не е ново и в този смисъл няма по какъв начин да ни обвинят, че приказваме популистки. Още в 44-ото Народно събрание го предложихме и ще го създадем отново – закон, който да ограничи опцията за повишение на комерсиалната надценка над 10%. Тоест, в случай че някой купи самун от производителя за 1 лева, да не може да го продаде по-скъпо от 1.10 лева Видяхме какво се случи с олиото. В Бургас даже имаше трагичен случай на опашка за олио т.г. – толкоз неуместно, че нямам думи даже. Всичко това нямаше да се случи, в случай че имаше такава оптималната комерсиална надценка. И това би понижило инфлацията незабавно, тъй като какво имаме в този момент? Едни хора купуват стока, задържат я на склад в изчакване да скочи цената и тогава я продават с огрома облага.

По отношение на тока – един от главните съставни елементи, които подвигат цените. Португалия съумя да стартира да продава на вътрешния си пазар евтиния ток от електроцентралите и да продава на външния пазар скъпия ток от зелените си мощности. Сега в енергийния микс ние плащаме освен ниската цена от АЕЦ-Козлодуй, само че и скъпата от ветроенергийните източници и слънчевите панели. Чрез тези неща у нас цената на тока се подвига изкуствено. Продаваме евтиния ток от АЕЦ на открито, а във вътрешния пазар вкарваме цената от ВЕИ-тата. Това е едно решение, което незабавно бихме предложили и незабавно ще има резултат.

По отношение на хранилището в Чирен – то може да се раздели на избрани слотове и на пазарен принцип да се предложи да се изпълнят те. Тогава няма да има значение кой доставя силата по простата причина, че когато няма политика, да вземем за пример „ Газпром ” няма да може да бъде употребен като оръжие. Той би трябвало да е търговец и нищо друго. Тази цел може да се реализира точно посредством подобен вид търговски покупко-продажби – с компании, за запълването на избран потенциал. Така можем да подсигуряваме евтини и сигурни доставки, тъй като когато става въпрос за търг или търговски принцип, цената е друга.

Киро сподели: „ Ние стопираме да купуваме съветски газ от „ Газпром ”. И спряхме, само че в този момент купуваме отново съветски газ, само че през медиатор и с 30% по-висока цена. И тези 30% не ги заплаща Киро, а ги плащаме ние, българите. Всичко това са ограничения, които бързо бихме въвели за справяне с инфлационния напън. Разбира се обаче има и неща, които не зависят от българското държавно управление – има външни фактори, които не би трябвало да се подценяват.

-Сякаш на назад във времето остава към този момент обичайна идея на Вътрешна македонска революционна организация – конфликтът на демократичните против обичайните хрумвания.

-Сблъсъкът си го има. Ние изповядваме консервативните полезности, а либералите се интересуват повече от личната си полза, власт и пари, в сравнение с от нещо друго. След като в България на власт бе едно от най-либералните държавни управления в историята, могат ли да ми отговорят на въпроса: Защо не одобриха гей браковете, за какво не одобриха опцията еднополови двойки да си осиновяват деца? И всички тези безумия, които години наред описват, че би трябвало да се случат в България? Защо най-малкото не ги предложиха на гласоподаване в Народното събрание? Защото не ги вълнува политика, а по какъв начин да изпълнят личните си джобове.

И Корнелия Нинова, и Христо Иванов, и ген. Атанасов напуснаха постовете си и подадоха оставки поради ужасяващите изборни резултати. Това, несъмнено, не им попречи 2 месеца по-късно да ръководят дружно. Но, в случай че си спомняте, в Българска социалистическа партия даже не стигнаха до гласуването на оставката на Нинова, в демократичните партии пък взеха решение, че най-демократично би било да преизберат ръководителите си, които явно са се издънили на изборите. В този смисъл се оказа, че Вътрешна македонска революционна организация е една от най-демократичните организации. Ние сменихме своя водач, направихме ново управление и поехме по нов път. Аз персонално съм убеден, че дали на тези, или на идващите избори, Вътрешна македонска революционна организация ще се върне там, където му е мястото. Убеден съм в това, тъй като знам, че в България има място за образован национализъм.

-Темата „ Македония ”. Това ли събори в реалност държавното управление на Кирил Петков и вярвате ли на изказванията на Слави Трифонов?

-Разбира се, че не. Правителството го събори Движение за права и свободи с техните стопански ползи. Тази партия просто сподели, че може. Не мога да си обясня обаче още политическата неточност, която направиха с това да смъкват ръководителя на Народното събрание единствено седмица преди да смъкват и кабинета. Това беше проява на мощ от страна на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” – те работят като един политически индивид и в това няма никакво подозрение. Така обаче върнаха „ Продължаваме промяната ”, които на процедура бяха завършили със своята политическа активност, назад на картата. Движение за права и свободи смъкнаха държавното управление, посредством своите сътрудници ГЕРБ и „ Възраждане ”, с цел да покажат, че техните стопански ползи са доста по-големи от политическите им такива. А какво да приказваме за жалките опити на „ Демократична България ” да се изживява като нещо велико? Помните фиаското им в Росенец. Христо Иванов настани ли се там или май още не е? Доколкото последно съм чувал пък основният прокурор продължава да се споделя Иван Гешев. Говореха за правосъдна промяна, само че за какво не направиха такава, когато управляваха дружно с Борисов в 43-ото Народно събрание? Христо Иванов беше вицепремиер точно по правосъдна промяна и министър на правораздаването. Единственото, което ги вълнува, е да влязат във властта, както демонстрираха, като влязаха в коалиция с най-големия си „ зложелател ” и докараха България до ужасяваща икономическа рецесия.

-Трябваше ли да приемем френското предложение за Македония?

-Не, изрично. Това беше национално изменничество и нямаше никакъв смисъл. Това изрично е и оскърбление, тъй като в това предложение нямаше нищо, което да го провокира. Едно деяние от страна на македонските управляващи щеше да бъде задоволително – да покажат, че имат концепция за развиване напред. Няма такова нещо и нищо не се промени. Единственото, което направихме ние е да кажем „ Оттук нататък ние към този момент няма да отговаряме за нашите лични ползи, предоставяме това на Брюксел – той да води пътя ”. Вдигайки ветото, какво променихме за България и за Македония? Абсолютно нищо. Това беше пирует на Борисов, който евентуално му спуснаха от някое посолство. Ние се унижихме без нищо отсреща.

Вдигнахме ветото, а Македония трябваше да направи промени в конституцията си. Виждате обаче, че освен, че не желаят да създадат промени, а евентуално в никакъв случай няма и да се случат такива. Тоест, тази страна в никакъв случай няма да тръгне към развой на влизане в Европейския съюз. Ние обаче изхвърлихме опцията да бъдем водачи в този развой на Балканите и това е неуместно. Едни национални продажници продадоха този наш интерес и това е тъжно и тъпо. Но българският народ е толкоз отчаян, че не излезе на улицата и не ги смъкна с камъни – а това беше вярното решение.

-Какво бихте споделили на гласоподавателите в Бургаска област?

-Че би трябвало да помислят, да прочетат стратегиите на политическите обединения и да не се поддават на боязън. Разказаха ми преди дни, че Движение за права и свободи са извънредно дейни в региона на Айтос и Руен, където от години имат мощни позиции. Има обаче едно доста нападателно отношение в обществените мрежи към хора, които споделят, че българите не са доста добре мечтани в този регион – или най-малко хората, които разсъждават, че Движение за права и свободи е по-скоро силова икономическа конструкция, в сравнение с политическа групировка.

Бих споделил на хората да излязат и да гласоподават. Защото това, което желаят от тях и Движение за права и свободи, и ГЕРБ, и „ Възраждане ”, и даже Българска социалистическа партия и „ Демократична България ”, е да има ниска изборна интензивност. За да може само твърдите ядра да вземат решение. Ако на 2 октомври даже един гласоподавател отиде за гъби, вместо да гласоподава, той отново избира общо 240 народни представители. Нека вместо да вървят за гъби, да помислят. Убеден съм, че в случай че се обединим към разсъдъка, ще успеем да преборим тази неуместна нелепост, която се случи в страната в последната година и половина. То не беше изчегъртване, не бяха записи, не беше знамение. И най-после нищо. Хората заплащат по 2.50 лева за самун и по 3.50 лева за гориво и не престават да си мълчат. А един канадски лъжец съумя да излъже всички, за което възторженостти – явно е извънредно добър измамник.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР