Убеден съм, че във ваше лице България има още един

...
Убеден съм, че във ваше лице България има още един
Коментари Харесай

Румен Радев връчи на посланика на Република Корея Шин Бунам орден “Стара планина” – първа степен

Убеден съм, че във ваше лице България има още един другар, сподели президентът Румен Радев, който удостои посланика на Република Корея в България Шин Бунам с медал “Стара планина” – първа степен.

Високото държавно отличие беше връчено за извънредно огромните заслуги на дипломата за развиването на двустранните връзки. Удостояването с това най-високо българско отличие е израз на благодарността ни за вашия персонален принос, както и на смисъла, което България отдава на връзките ни с Република Корея, сподели Радев на церемонията в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

Само за двете години мандат на дипломат Шин Бунам той съумя да разгърне извънредно дейна и ползотворна активност за развиване на съдействието сред двете страни във всички области от съвместен интерес, уточни президентът Румен Радев. Той добави, че сме очевидци на реактивиране на политическия разговор на високо и най-високо ниво, като открои последните разменени визити. Цялата тази активност, задълбочаването на политическия ни разговор даваше резултат и във всички други посоки, сподели Радев.

Президентът посочи напъните на корейския посланик за развиване на двустранните стопански връзки – с визитите на бизнес делегации, организирането на конгреси, откриването на Българо-корейската комерсиална и индустриална камара през октомври предходната година. Особено деен беше посланикът и в организацията на всички действия от календара на АСЕМ, добави Румен Радев, като открои и активността на дипломата за разпространение на корейската просвета и обичаи, както и в региона на спорта. Президентът добави, че посланикът е надхвърлил рамките на директната си активност, тъй като е обединявал и е давал подтик и на целия дипломатически корпус във връзка с Азия. Доста преди водачите на Южна и на Северна Корея да се срещнат, ние имахме знакова среща, вардя фотографията с двамата посланици, сподели президентът, добавяйки, че това е образец по какъв начин би трябвало да се работи за връзки в дух на мир и на съдействие.

От своя страна дипломат Шин Бунам сподели, че за него е огромна чест да получи оценката. Дипломатът уточни интереса и уговорката на президента в поддръжка на връзките с всички азиатски страни. Той означи, че напъните му са били ориентирани към институционализиране на двустранните връзки. Той също подсети за основаването на Българо-корейската комерсиална и индустриална камара, както и за почетните консули във Варна и в Бургас. Шин Бунам сподели, че ще продължи да работи за развиване на двустранните връзки и пожела здраве и разцвет за България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР