Убеден съм, че обединяването на усилията на държавите от региона

...
Убеден съм, че обединяването на усилията на държавите от региона
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Отговорната държавна политика и привличането на инвестиции са основите на устойчива свързаност в Източна Европа

" Убеден съм, че обединяването на напъните на страните от района сред Адриатическо, Балтийско и Черно море, ще допринесат за превъзмогване на съществуващите пропуски и дефекти в инфраструктурата ", сподели Георги Тодоров. " Модернизацията, цифровизацията и зеленият преход във всички типове превоз имат голям капацитет за бъдещото осъществяване на вложения и нововъведения в областите на транспортната, енергийната и цифровата инфраструктура. Инициативата „ Три морета “ към този момент дава първите си резултати с реализацията на двата плана в Естония и Полша.

Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията предприе дейности за възстановяване на свързаността по направлението Север-Юг и взаимно с Република Гърция се стремим да осъществяваме планове по това направление. За обезпечаването на устойчива съгласуваност сред българските черноморски пристанища с крайбрежието на Адриатика, възобновихме разговора за завършване на дейностите по построяването на транспортната инфраструктура по протежението на Коридор № 8 сред България, Република Северна Македония и Република Албания ", добави министър Георги Тодоров. Той посочи, че министерството работи интензивно за възстановяване на подвижността и свързаността на двустранна и многостранна основа с страните от района на Западните Балкани.

„ Като представител на водещата институция на една от предпочитаните оси на самодейността „ Три морета “ – цифровата подвижност ще допълня, че тя сплотява две от трите водещи линии на съдействие в границите на „ Три морета “ – превоз и цифровизация. Разбирането ни е, че тези действия ще имат извънредно значимо значение в бъдеще, предвид на новата задача пред железопътния превоз, в подтекста на „ Зелената договорка “, икономическото възобновяване от пандемията, както и политиките на Европейски Съюз за основаване на непрекъсната наклонност за пренасочване на товарните транспорти от авто към железопътен превоз. Предприети са дейности за възобновяване на жп линията Русе-Варна, който е един от предпочитаните планове с трансгранично и отвесно значение на самодейността „ Три морета “ “, съобщи министър Тодоров.

" Европа насочи фокуса си в посока на по-екологична и по-цифровизирана система на подвижност и превоз, посредством понижаване на въглеродния отпечатък, възстановяване на сигурността и качеството на предлаганите услуги ", заключи в умозаключение транспортният министър Тодоров.

В рамките на форума президентът на Република България Румен Радев и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров валидираха пощенско-филателно издание, отдадено на българското домакинство на самодейността „ Три морета “. Пощенската марка е повсеместен знак на сливане на хората. Филателното обръщение ще доближи освен до държавните управления и институциите, а и до жителите на страните, ситуирани сред Черно, Балтийско и Адриатическо море. Изданието се състои от една пощенска марка в блок с тираж 5 100 броя. Художник на плана е Огнян Стефанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР