Убеден съм, че на срещи на работните групи между Република

...
Убеден съм, че на срещи на работните групи между Република
Коментари Харесай

Владо Бучковски: В инфраструктурата сме направили много повече от България

Убеден съм, че на срещи на работните групи сред Република Северна Македония и България, тематики на които биха били инфраструктурата, стопанската система, културата, образованието, ще може да покажем, че и в миналия интервал сме създали съществени подготовки, оцени специфичният представител на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски по отношение на предлагането на новия български министър председател Кирил Петков за ускорение на двустранната връзка и съдействието сред няколко работни групи, написа вестник " Нова Македония ".

" В инфраструктурата сме създали доста повече от България ", съобщи Бучковски и уточни, че е избрана динамичност, в която най-накрая ще се строи жп линията сред двете страни. Това по думите му ще бъде един от най-големите инфраструктурни планове, който ще коства 650 милиона евро и би трябвало да бъде приключен през идващите шест години.

" От друга страна е реалност, че строим скоростния път Ранковце-Крива паланка. Факт е, че отдавна, към този момент две десетилетия ги чакаме да изградят прословутите 12-15 километра и да отворим прословутия граничен пункт Клепало, който да свърже Берово и Струмяни. За културата имаме доста да приказваме. В частта за стопанската система би трябвало да забележим за какво не са осъществени проекциите ", сподели Бучковски, който бе посетител на ТВ Сител.

По думите му в този момент има ново предизвикателство - би трябвало да се води борба за това колкото може по-скоро да бъдат финализирани договарянията.

" Премиерът Зоран Заев показва, че ще бъде министър председател до 15 януари. Очакваме в този интервал да създадем оптималната крачка ", сподели Бучковски. Според него Заев може да бъде спомагателна гаранция за осъществяване или използване на всичко, което би могло да се контракти в допълнение.

Той прави оценката, че липсва доверие и у македонците, и у българите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР